19:37 15.09.2020

Екс-глава "Укренерго" Ущаповський та екс-член НКРЕКП Машляковський лідирують у конкурсному відборі на посаду члена регулятора

3 хв читати
Екс-глава "Укренерго" Ущаповський та екс-член НКРЕКП Машляковський лідирують у конкурсному відборі на посаду члена регулятора

Екс-глава НЕК "Укренерго" Костянтин Ущаповський та екс-член Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сфері приватизації і комунальних послуг (НКРЕКП) Руслан Машляковський набрали найбільшу і рівну кількість балів за результатами двох етапів співбесід, проведених конкурсною комісією з відбору кандидатур членів НКРЕКП.

До того Ущаповський лідирував за результатами першого етапу співбесіди.

Згідно з озвученими у вівторок загальними результатами співбесід, Ущаповський з Машляковським набрали по 156,3 бала, на другому місці - Антон Мягков, який раніше працював в "Укренерго" зі 147,5 бала, на третьому місці - Ірина Рожанська, працювала в НКРЕКП, зі 145,1 бала.

Загалом у другому етапі співбесід брали участь 14 претендентів із 16 допущених, оскільки, за словами секретаря комісії Світлани Голікової, Ольга Тагієва зняла свою кандидатуру і подала заяву, а Валерій Безус не з'явився на співбесіду без пояснень.

Підсумки всіх кандидатів за результатами двох етапів співбесід: Валерій Безус - 42,5 бала, Андрій Борисенко - 138,8 бала, Олександр Гошкодеря - 85 балів, Андрій Гунько - 100,1 бала, Віталій Лазоренко - 96,3 бала, Валерій Людмирський - 140,1 бала, Олег Поліщук - 135,1 бала, Галина Руденко - 122,5 бала, Владислав Сагір - 126,3 бала, Світлана Терещенко - 143,8 бала, Ольга Тагієва - 48,8 бала, Віталій Шубін - 142, 6 бала.

Голікова зазначила, що комісія передасть матеріали учасників для проведення спецперевірки відповідно до законодавства про корупцію і очищення влади, а потім буде визначено рейтинг кандидатів, і за його результатами комісія запропонує Кабінету міністрів двох кандидатів в члени НКРЕКП, а Кабмін повинен буде вибрати одного з них.

Як повідомлялося, за результатами першого етапу співбесід, проведеного конкурсною комісією з відбору кандидатів на членів НКРЕКП, найбільшу кількість балів - 62,5 - набрав екс-глава НЕК "Укренерго" Костянтин Ущаповський, на другому місці Ірина Рожанська, яка раніше працювала в регуляторі з 61,3 бала, на третьому - глава юрдепартаменту НКРЕКП Світлана Терещенко з 57,5 бала.

Результати інших кандидатів: Валерій Безус - 42,5 бала, Андрій Борисенко - 56,3 бала, Олександр Гошкодеря - 32,5 бала, Андрій Гунько - 43,8 бала, Віталій Лазоренко - 40 балів, Валерій Людмирський - 53,8 бала, Руслан Машляковський - 52,5 бала, Антон Мягков - 52,5 бала, Олег Поліщук - 51,3 бала, Галина Руденко - 50 балів, Владислав Сагір - 47,5 бала, Ольга Тагієва - 48,8 бала, Віталій Шубін - 51,3 бала.

До конкурсу були допущені екс-перший заступник міністра енергетики та захисту довкілля Віталій Шубін, віце-президент EnergyClub Валерій Безус, начальник департаменту електропостачання "Укрзалізниці" Валерій Людмирський, екс-член НКРЕКП Руслан Машляковський, екс-глава ДП "НЕК "Укренерго" Костянтин Ущаповський, глава громадської спілки "Енергетичний Союз" Ольга Тагієва.

Крім того, до конкурсу допущені Світлана Терещенко та Галина Руденко, що займають керівні посади в НКРЕКП, а також Ірина Рожанська, яка раніше працювала в регуляторі.

На посаду члена НКРЕКП також претендують Віталій Лазоренко, заступник гендиректора - головний інженер Кременчуцької ТЕЦ і Олександр Гошкодеря, заступник гендиректора з охорони праці та капітального будівництва цієї ТЕЦ.

Також, до наступного етапу допущені Владислав Сагір, який раніше працював в ПАТ "Центренерго", Андрій Борисенко, який раніше працював у декількох обленерго і НЕК "Укренерго", Антон Мягков, який працював у Фонді держмайна, низці обленерго і НЕК "Укренерго", Олег Поліщук , який працював як в НАЕК "Енергоатом", так і в ДП "Енергоринок".

Комісія прийняла заяву Олександра Чайки про відвід своєї кандидатури в зв'язку з неможливістю підтвердити необхідний досвід роботи в сфері енергетики, а також проголосувала за допуск до конкурсу Андрія Гунька з урахуванням наданої ним додаткової інформації, яка підтверджує необхідний досвід роботи в енергосфері і на керівних посадах, зокрема, в проекті німецького товариства з міжнародного співробітництва GIZ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

Єрмак: Підтримка США зміцнить українське військо та допоможе Україні відстояти свої території

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА