08:05 16.09.2020

Російські найманці тричі порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранені троє українських військових і один загинув

2 хв читати
Російські найманці тричі порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранені троє українських військових і один загинув

Російські найманці за минулу добу тричі порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранені троє українських військовослужбовців, також загинув один боєць, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

"За минулу добу, 15 вересня, зафіксовано 3 порушення домовленостей, досягнутих 22 липня в рамках Тристоронньої контактної групи, з боку збройних формувань Російської Федерації. Поблизу населеного пункту Шуми в результаті вибуху гранати типу РГД-5, встановленої, ймовірно, у вигляді розтяжки, отримали поранення двоє військовослужбовців, йдеться в ранковому зведенні на сторінці штабу в Фейсбуці в середу.

Крім того, під час проведення інженерних робіт один український захисник підірвався на невідомому вибуховому пристрої поблизу Водяного. Він отримав поранення середнього ступеня тяжкості.

Зазначається, що всіх поранених доставили в військові госпіталі, їх стан оцінюється як стабільний та задовільний.

Зокрема, режим припинення вогню противник порушив поблизу населеного пункту Причепилівка. В бік українських позицій ворог зробив неприцільний постріл з підствольного гранатомета.

Водночас у районі тимчасово окупованого населеного пункту Калинове ворог здійснював інженерне обладнання позицій в бік українських підрозділів у Попасної. А недалеко від населеного пункту Водяне виявлено проліт БПЛА противника з перетином лінії розмежування. Безпілотник був подавлений українськими засобами радіоелектронної боротьби, що унеможливило його подальше застосування.

"З початку поточної доби, 16 вересня, в районах відповідальності наших бригад зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню", - додали в штабі.

Так, поблизу населеного пункту Катеринівка найманці здійснили неприцільний постріл з підствольного гранатомета. Серед особового складу об'єднаних сил бойових втрат і поранень у результаті пострілу немає.

Разом із тим, наголошують у штабі, внаслідок необережного поводження з гранатою в районі Новотошківського загинув один військовослужбовець. Обставини з'ясовуються.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА