08:20 16.09.2020

Папа Римський розгляне можливість візиту до Білорусі

1 хв читати
Папа Римський розгляне можливість візиту до Білорусі

Державний секретар Ватикану П'єтро Паролін вважає, що Папа Римський Франциск розгляне візит до Білорусі.

"Думаю, що це один із візитів, які Папа розгляне", - сказав Паролін, слова якого наводить сайт Римсько-католицької церкви в Білорусі.

Паролін наголосив, що "Білорусь завжди висловлювала велику зацікавленість у візиті Папи". Однак, за словами держсекретаря, "ці плани не були конкретизовані". А зараз пандемія коронавірусу заблокувала все невідомо на який час, констатував він.

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей 11 вересня на зустрічі з секретарем з відносин з державами Державного секретаріату Святого Престолу, архієпископом Полом Річардом Галлахером підтвердив запрошення Папі Римському Франциску відвідати країну.

"Хотів би передати Папі Франциску, що запрошення відвідати Білорусь залишається в силі", - сказав Макей.

Він нагадав, що президент Білорусі Олександр Лукашенко двічі здійснював офіційний візит до Ватикану, він зустрічався і з Папою Римським Бенедиктом, і Папою Римським Франциском.

Макей зазначив, що вважає візит представника держсекретаріату Ватикану "підтвердженням існування особливих відносин, взаєморозуміння і довіри між Білоруссю і Святим Престолом".

"Ми задоволені динамікою розвитку контактів на найвищому та високому рівнях між Білоруссю і Ватиканом останнім часом", - додав міністр.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА