08:31 16.09.2020

Угода між ОАЕ і Ізраїлем передбачає припинення анексії палестинських земель мінімум до 2024 року

2 хв читати
Угода між ОАЕ і Ізраїлем передбачає припинення анексії палестинських земель мінімум до 2024 року

Відповідно до угоди про нормалізацію відносин між ОАЕ і Ізраїлем, Тель-Авів призупиняє реалізацію плану анексії частини території Західного берега річки Йордан як мінімум на чотири роки, повідомляють ізраїльські ЗМІ.

Під час виступу на церемонії підписання угоди, міністр закордонних справ ОАЕ Абдулла бін Заєд аль-Нагаян сказав, що бере участь у цій події, "щоб протягнути руку світу і знайти мир".

"Дякую за те, що вибрали мир і призупинили анексію палестинських територій", - заявив глава МЗС ОАЕ, звертаючись до ізраїльського прем'єра.

Глава МЗС Бахрейну Абдуллатіф бін Рашид аз-Заяні зі свого боку наголосив на необхідності врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту на основі створення двох держав.

У вівторок в Білому домі за посередництва США відбулась історична церемонія підписання угод про нормалізацію відносин ОАЕ та Бахрейну з Ізраїлем. Глава ізраїльського уряду Біньямін Нетаньягу підписав угоди з міністрами закордонних справ ОАЕ та Бахрейну.

Трамп назвав цей день "історичним для миру на Близькому Сході".

За даними видання The Guardian, Трамп під час зустрічі з главою МЗС ОАЕ перед церемонією, відповідаючи на питання про те, яке послання направляє палестинцям сьогоднішня подія, сказав: "Я думаю, одного разу, ми побачимо палестинців. У вас буде мир без крові на піску".

Раніше палестинці розкритикували рішення ОАЕ нормалізувати відносини з Ізраїлем і назвали такий вчинок "зрадою". Вони також прийняли рішення відкликати свого посла з ОАЕ.

У русі ХАМАС, коментуючи укладення угод ОАЕ та Бахрейну з Ізраїлем, заявили, що вони "коштують менше, ніж папір, на яких вони написані".

У більшості арабських і мусульманських країн дипвідносини з Ізраїлем відсутні. Виняток становлять Єгипет, який встановив дипломатичні відносини з Ізраїлем в 1979 році, Йорданія, яка встановила дипломатичні відносини з Ізраїлем в 1994 році, а також Туреччина, яка була однією з перших мусульманських країн, які визнали Ізраїль. Тепер цей список поповнили ОАЕ і Бахрейн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА