10:00 16.09.2020

Ситуація не дає змоги дозволити пропуск в Україну додаткової кількості паломників-хасидів - заступник глави МЗС Єнін

1 хв читати
Ситуація не дає змоги дозволити пропуск в Україну додаткової кількості паломників-хасидів - заступник глави МЗС Єнін

Наразі ситуація не дає змоги дозволити владі пропуск в Україну додаткової кількості паломників-хасидів, повідомив заступник міністра закордонних справ України Євгеній Єнін.

"На сьогодні ситуація не дозволяє нам дозволити пропуск в Україну додаткової кількості хасидів, зокрема тих паломників, які на сьогодні зібралися на кордоні з Білоруссю. Ми постійно проводимо спільно з колегами з інших відомств роз'яснювальну роботу, і реакція, в принципі, є досить адекватною. Ми не фіксуємо значних порушень громадського порядку", - сказав Єнін в ефірі телеканалу "Україна 24" у середу.

Заступник глави МЗС України наголосив, що "на сьогодні ми керуємося передусім тими нормативними документами, які затверджені урядом, і національними інтересами України".

За словами Єніна, наразі ситуація перебуває під контролем компетентних органів державної влади, а в Умані вживають "надзвичайно ретельних заходів з метою максимального гарантування безпеки тих паломників, які все-таки прибули до введення заборони на в'їзд в Україну".

"Їх буде забезпечено відповідним харчуванням, медичним забезпеченням. Буде зведено до мінімуму контакти з місцевим населенням, планується проведення додаткового тестування з тим, щоб заспокоїти місцеве населення і переконати його в тому, що на сьогодні всі можливі заходи (запобігання - ІФ) поширенню COVID-19 на цьому етапі вжиті", - пояснив заступник міністра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА