11:53 16.09.2020

Близько тисячі паломників-хасидів не залишають спроб потрапити в Україну з Білорусі через пункт "Нові Яриловичі"

2 хв читати
Близько тисячі паломників-хасидів не залишають спроб потрапити в Україну з Білорусі через пункт "Нові Яриловичі"

Станом на ранок середи близько тисячі іноземців, які перебувають навпроти пункту пропуску через держкордон із Білоруссю "Нові Яриловичі" в Чернігівській області, не полишають спроб потрапити в Україну, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

"На Чернігівщині навпроти пункту пропуску "Нові Яриловичі" станом на 8:00 ранку сьогодні перебувають близько 1000 іноземців, які не полишають спроб потрапити в Україну", - йдеться в оприлюдненому в середу повідомленні.

У Держприкордонслужбі України наголосили, що ситуація на кордоні залишається контрольованою. Підрозділи служби в тісній співпраці з територіальними органами Нацполіції та Нацгвардії мають достатньо сил і засобів, щоб забезпечити належну охорону державного кордону, контроль за дотриманням правил прикордонного режиму й режиму в пунктах пропуску в період дії обмежень в'їзду іноземців на територію України.

Водночас у відомстві додали, що у вівторок увечері прикордонники зафіксували прибуття значних груп іноземців навпроти пункту пропуску "Дольськ" (Волинська обл.). На місце прибув глава Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко. Він перевірив резерви, залучені для забезпечення дотримання порядку і недопущення порушень на державному кордоні.

Також він повідомив іноземцям, що за рішенням уряду України, з метою запобігання поширенню коронавірусу, поки що в'їзд іноземців заборонений, і наголосив на неприпустимості спроб порушення кордону.

"Ви про такі рішення знали три тижні тому. Я розумію ваші традиції та звичаї, я розумію, наскільки важливо вам опинитися в Умані, проте цього року це неможливо. Уряд України ухвалив рішення про обмеження в'їзду іноземців зважаючи на ситуацію в Україні. З метою запобігання поширенню коронавірусу на території України наразі в'їзд іноземців заборонений", - сказав він.

"Загалом між українським і білоруським пунктами пропусків учора ввечері перебували близько 50 осіб, які після півночі повернулися на територію Республіки Білорусь", - ідеться в повідомленні.

Окрім сил Держприкордонслужби задіяні також підрозділи Нацполіції та Нацгвардії, з якими налагоджено чітку координацію і взаємодію, наголосили в прикордонному відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд ухвалив вирок голові компанії "Metalhouse LLC" і його спільнику за співпрацю з бізнесменом Курченком

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА