14:08 16.09.2020

ЄС готовий упровадити законодавство, аналогічне "закону Магнітського"

2 хв читати
ЄС готовий упровадити законодавство, аналогічне "закону Магнітського"

Європейський Союз готується впровадити законодавство, яке передбачає введення санкцій за порушення прав людини, аналогічне "закону Магнітського".

Відповідне оголошення зробила президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн, виступаючи в середу в Брюсселі в Європейському парламенті зі щорічним зверненням "Стан справ у Союзі". Це було її перше звернення з моменту вступу на посаду президента ЄК минулого року.

Фон дер Ляєн констатувала, що в Європі є проблеми, звернувши увагу, зокрема, на антисемітизм. "Але ми обговорюємо їх публічно. Критика й опозиція не тільки приймаються, а й захищені законом. Тому ми завжди маємо повідомляти про порушення прав людини, де вони не відбувалися би - будь то Гонконг чи щодо уйгур", - переконана вона.

Водночас президент ЄК також визнала, що ЄС "занадто повільний" у своїй реакції. "Але що нас стримує? Чому навіть прості заяви про цінності Європейського Союзу відкладаються, розмиваються або стають заручниками з інших мотивів? Коли держави-члени кажуть, що Європа занадто повільна, я говорю їм: проявіть мужність і, нарешті, переходьте до голосування кваліфікованою більшістю – принаймні з питань прав людини і застосування санкцій", - заявила фон дер Ляєн.

У зв'язку з цим вона нагадала, що Європейський парламент "багато разів закликав до ухвалення європейського закону Магнітського".

"Я можу оголосити, що тепер ми виступимо з пропозицією. Нам потрібно завершити наш набір інструментів", - сказала президент ЄК.

Ці слова депутати ЄП зустріли оплесками, кількість яких обмежена через заходи, введені в Бельгії у зв'язку з пандемією коронавірусу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА