15:12 16.09.2020

Україна вирішила приєднатися до Міжнародної коаліції за рівну оплату праці

2 хв читати
Україна вирішила приєднатися до Міжнародної коаліції за рівну оплату праці

 Кабінет Міністрів України затвердив розпорядження про приєднання до Міжнародної коаліції за рівну оплату праці, що базується на 72-й сесії Генеральної асамблеї ООН 18 вересня 2017 року в Нью-Йорку (США).

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

"Після отримання відповіді від секретаріату Міжнародної коаліції за рівну оплату праці уряд України стане членом цієї коаліції разом із Конфедерацією роботодавців України, спільним представницьким органом репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, Київським інститутом гендерних досліджень", - ідеться в повідомленні прес-служби Міністерства соціальної політики.

Зазначається, що приєднання до коаліції є важливим кроком у виконанні зобов’язання щодо зменшення розриву в оплаті праці жінок і чоловіків, взятого Україною в межах участі в міжнародній ініціативі "Партнерство Біарріц", до якої Україна приєдналася у серпні 2020 року.

"Позитивний досвід держав, які приєдналися до коаліції, є важливим для України з огляду на обраний нею курс на євроінтеграцію та необхідність консолідації зусиль органів виконавчої влади, об’єднань профспілок, об’єднань роботодавців, організацій громадянського суспільства, а також наукових кіл, спрямованих на усунення розриву в оплаті праці жінок і чоловіків", - заявляють у міністерстві.

За даними відомства, на початок 2020 року в Україні середньомісячна заробітна плата чоловіків на 22% перевищувала середньомісячну заробітну плату жінок.

Попри загальну позитивну динаміку в деяких сферах економічної діяльності (наприклад, у фінансовій та страховій діяльності) розрив в оплаті праці жінок і чоловіків становить до 35 відсотків. Майже однаковим є рівень оплати праці жінок і чоловіків у тих сферах, де заробітна плата невисока (адміністративне та допоміжне обслуговування, функціонування бібліотек, освіта).

Коаліція за рівну оплату праці - це міжнародна ініціатива, започаткована зацікавленими сторонами для зменшення розриву в оплаті праці жінок і чоловіків, дотримання принципу рівної оплати за рівноцінну працю в усіх країнах і галузях.

До коаліції приєднуються центральні органи виконавчої влади (міністерства, відповідальні за формування та реалізацію політики у сфері праці та зайнятості, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, центральні органи виконавчої влади в галузі статистики), об’єднання роботодавців і профспілок, відповідні агенції ООН, громадські об’єднання та наукові установи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА