15:16 16.09.2020

У ОПУ закликають владу Білорусі припинити створювати додаткову напругу на держкордоні й не поширювати неправдивих заяв для паломників-хасидів

2 хв читати
У ОПУ закликають владу Білорусі припинити створювати додаткову напругу на держкордоні й не поширювати неправдивих заяв для паломників-хасидів

У Офісі президента України закликають керівництво Білорусі припинити створювати додаткову напругу на спільному державному кордоні й не поширювати неправдивих обнадійливих заяв для паломників-хасидів.

"Закликаємо білоруську владу припинити створювати додаткову напругу на кордоні з нашою державою та не поширювати неправдиві обнадійливі заяви для паломників, які можуть створити у них відчуття, що кордон України все ж може бути відкритий для іноземців", - ідеться в заяві Офісу президента щодо ситуації з хасидами на білорусько-українському кордоні, оприлюдненій у середу вдень.

У ОПУ зазначають, що на сьогодні до двох тисяч прочан-хасидів перебувають на кордоні між Республікою Білорусь та Україною. Більшість із них прибули з Ізраїлю, довірившись чуткам про те, що український кордон із Білоруссю нібито відкритий. "Влада Білорусі деякими своїми непродуманими заявами умисно чи неумисно підігріває ці чутки", - додають в Офісі президента України.

У Офісі президента нагадують білоруській стороні, що Україна була змушена ухвалити рішення про закриття державного кордону для іноземців через суттєве погіршення ситуації з поширенням COVID-19.

"Також на території нашої держави залишаються чинними суворі карантинні обмеження, що робить неможливим проведення масових заходів, зокрема релігійного характеру. Так само як навесні ми змушені були обмежувати участь людей у святкуванні Великодня, зараз пояснюємо, що й масове святкування Рош Гашана за участі тисяч паломників у місті Умані Черкаської області України, на жаль, неможливе", - пояснили в ОПУ.

У Офісі українського президента також констатують, що особиста образа певних осіб у де-факто діючій білоруській владі поширюється сьогодні й на площину міждержавних відносин.

"Україна, нагадаємо, зайняла нейтральну позицію щодо політичної кризи, яка була спровокована сумнівно організованим голосуванням на виборах президента Республіки Білорусь 9 серпня цього року. Ми підтримуємо загальновизнані на Європейському континенті демократичні цінності та вважаємо, що кожна держава повинна дотримуватися зобов’язання на сто відсотків забезпечувати права та свободи людини, які гарантовані міжнародними конвенціями та відповідним національним законодавством, яке принаймні формально існує також і в Білорусі", - додали в ОПУ.

У Офісі президента також вважають, що кожна держава під час пандемії має проводити прозору й відповідальну політику, спрямовану на зупинення поширення COVID-19, й утриматися від провокування негативних варіантів розвитку епідемічної ситуації в сусідніх країнах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА