16:43 16.09.2020

МЗС України закликало Білорусь забезпечити безумовне дотримання паломниками-хасидами карантинних обмежень та законодавства обох країн

2 хв читати
МЗС України закликало Білорусь забезпечити безумовне дотримання паломниками-хасидами карантинних обмежень та законодавства обох країн

Міністерство закордонних справ України закликало Білорусь забезпечити безумовне дотримання іноземцями-паломниками, що слідують до України для святкування Рош Гашана, карантинних обмежень та чинного законодавства України і Республіки Білорусь.

"Переважна більшість паломників перебуває на ділянці кордону понад 48 годин та не є особами, які постійно/тимчасово проживають в Україні, що є порушенням встановлених в Республіці Білорусь карантинних правил режиму транзиту. Ураховуючи наведене вище, українська сторона звертається до білоруської сторони з наполегливим клопотанням забезпечити безумовне дотримання іноземцями-паломниками карантинних обмежень та чинного законодавства України та Республіки Білорусь", - ідеться в коментарі на сайті МЗС України в середу.

В українському міністерстві при цьому пояснили, що за наявними у них даними, згідно з чинними у Білорусі карантинними обмеженнями, іноземці, які прибувають до Республіки Білорусь, мають проходити 14-денну самоізоляцію. Транзитний проїзд через територію Білорусі допускається протягом 48 годин із метою проходження до держави постійного/тимчасового проживання.

У відомстві також нагадали, що 15 вересня 2020 року МЗС України звернулося до МЗС Республіки Білорусь з офіційною нотою з клопотанням не здійснювати оформлення іноземців-паломників на виїзд до України, оскільки особи, які не підпадають під категорію винятків із заборони в'їзду, не можуть бути пропущені на територію України.

Українська сторона також неодноразово доводила до відома білоруської сторони інформацію про встановлені урядом України обмеження в'їзду іноземців на територію України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА