17:42 16.09.2020

Білоруській опозиціонерці Колесниковій пред'явлено звинувачення, вона залишається під вартою

1 хв читати
Білоруській опозиціонерці Колесниковій пред'явлено звинувачення, вона залишається під вартою

 Слідство пред'явило офіційне звинувачення у заподіяння шкоди національній безпеці Білорусі члену президії Координаційної ради опозиції Марії Колесниковій.

"Слідчі сьогодні пред'явили Марії Колесниковій звинувачення за ч. 3 ст. 361 (заклики до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Республіки Білорусь, вчинені з використанням ЗМІ та мережі інтернет) КК РБ", - повідомили в слідчому комітеті республіки.

Там зазначили, що опозиціонерка залишається під вартою.

Розслідування триває.

У Білорусі вже понад місяць тривають багатотисячні акції протесту проти результатів виборів президента, які відбулися 9 серпня. Переможцем оголошено чинного главу держави Олександра Лукашенка, який обіймає цю посаду з 1994 року. Опозиція не визнала оголошені владою результати виборів, вважає їх сфальсифікованими.

18 серпня прихильники колишнього кандидата в президенти Світлани Тихановської створили Координаційну раду з метою транзиту влади у країні шляхом проведення нових виборів. Влада Білорусі вважає цей орган неконституційним.

На сьоголні практично всі члени президії ради або затримані, або перебувають за межами Білорусі.

7 вересня затримали Колесникову. 9 вересня Слідчий комітет Білорусі повідомив, що Колесникову заарештували у справі про заклики до захоплення влади.

Адвокат Людмила Казак заявила, що її підзахисна розцінює те, що відбувалося з нею останніми днями, як викрадення, а звинувачення вважає абсурдним і політично мотивованим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА