09:26 17.09.2020

Дискусія навколо постанови ВР про місцеві вибори не дозволила перейти до вирішення інших питань ТКГ - спецпредставник ОБСЄ

2 хв читати
Дискусія навколо постанови ВР про місцеві вибори не дозволила перейти до вирішення інших питань ТКГ - спецпредставник ОБСЄ

Обговорення умов проведення місцевих виборів в Україні не дозволило Тристоронній контактній групі (ТКГ) на засіданні в середу перейти до ухвалення рішень з інших питань, зазначає спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні та ТКГ Гайді Грау.

"Дискусія політичної робочої групи переважно була присвячена постанові Верховної Ради України №795-IX ("Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році" - ІФ), що знову не дозволило обговорити питання порядку денного, спрямовані на імплементацію Мінських угод", - наголошується в повідомленні, поширеному в четвер уранці.

Грау зазначила, що режим припинення вогню в зоні проведення Операції об'єднаних сил загалом продовжує діяти, що дає змогу цивільному населенню почуватися безпечніше.

"Учасники засідання ТКГ зійшлися на думці, що через майже два місяці від початку дії заходів щодо посилення режиму припинення вогню необхідно виконати ретельне вивчення різних аспектів їх функціонування. … Оцінка загальної ситуації безпеки в зоні конфлікту й дотримання перемир'я були сьогодні в центрі уваги дискусій робочої групи з питань безпеки", - наголосила вона.

Робоча група з гуманітарних питань за участю Міжнародного комітету Червоного хреста обговорила тему доступу МККК до утримуваних, пов'язаних із конфліктом, а також питання взаємного звільнення і обміну утримуваними особами.

Крім того, учасники засідання надали інформацію про перебіг підготовки до одночасного відкриття двох нових контрольних пунктів в'їзду-виїзду в населених пунктах Золоте і Щастя Луганської області.

Економічна робоча група розглядала питання, пов'язані з поверненням вагонів "Укрзалізниці", розміщених на території, не підконтрольній уряду України.

Крім того, обговорювалися питання забезпечення водопостачання через лінію зіткнення в Донецькій і Луганській областях, а також проблеми екології, пов'язані з ситуацією в затоплених шахтах уздовж лінії зіткнення з обох її боків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА