13:51 17.09.2020

Влада Києва наполягає на змінах до закону про ЖКГ, які дали б змогу захистити інтереси споживачів

2 хв читати
Влада Києва наполягає на змінах до закону про ЖКГ, які дали б змогу захистити інтереси споживачів

 Київська міська влада наполягає на необхідності внесення змін до закону України "Про житлово-комунальні послуги", повідомляє в четвер прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Згідно з інформацією, відповідний законопроект №2458 "Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг" найближчими днями розглядатиме Верховна Рада.

"Закон України "Про житлово-комунальні послуги", що набув чинності ще у грудні 2017 року та впровадив фундаментальні зміни у відносинах споживачів і виконавців послуг, змінив положення в інших законах і підзаконних актах. У деяких випадках ці зміни зашкодили інтересам споживачів і ускладнили роботу виконавців послуг. Тому закон потребує внесення низки змін, аби уникнути правових колізій і усунути норми, що є нежиттєздатними з точки зору практичного втілення", - йдеться в повідомленні.

У КМДА зазначають, що зміни дадуть змогу застосувати менші тарифи на послуги з постачання теплової енергії та гарячої води. Адже зазначена вартість враховує актуальну ціну газу, яка на 35% менша за ту, що використовувалася для розрахунку тарифів у 2018 році.

Встановлення вузлів комерційного обліку води та теплової енергії необхідно встановлювати коштом інвестиційних виконавців послуг. А не окремим платежем для споживачів.

"Без змін до закону "Про житлово-комунальні послуги" кількість рядків у платіжках для оплати мешканцями збільшується у кілька разів. Наприклад, теплопостачальним організаціям необхідно буде направляти мешканцям дев’ять платежів", - ідеться в повідомленні.

У КМДА також наголошують, що необхідно встановити відповідальних за стан будинкових мереж та їх належне обслуговування. "Закон має цю прогалину. Наразі він зобов’язує мешканців обрати управителя будинку. Але замість старої послуги з утримання будинку запроваджено нову – з управління багатоквартирним будинком. У Києві понад 11 тисяч багатоквартирних будинків. За останні три роки випадків, коли мешканці самі обрали управителя, – одиниці. Тому пропонуємо надати право органам місцевого самоврядування провести конкурси там, де мешканці за різних обставин не можуть обрати управителя самостійно", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА