14:53 17.09.2020

Навального висунули на Нобелівську премію миру

2 хв читати
Навального висунули на Нобелівську премію миру

Опозиціонера Олексія Навального деякі вчені висунули на Нобелівську премію миру, повідомив соціолог, професор університету Ратгерса (США) Сергій Єрофєєв.

"Деякі професори визнаних університетів, які займаються Росією, висунули його на Нобелівську премію миру. Процес висування розпочали вчені, але це не означає, що не з'являться державні діячі або представники міжнародних організацій, які за ними підуть", - написав він у Facebook.

За його словами, "серед учених, які підтримують цю ідею, є ті, хто раніше негативно ставився до діяльності Навального, але змінив свою думку".

"Навальний, борючись за права людини в нашій країні, за економічні, політичні, за право голосу за справедливість, - тим сам вносить вклад у боротьбу за ці ідеали в усьому світі, а світ нині в цьому плані перебуває у дуже важкій ситуації", - сказав Єрофєєв телеканалу "Дождь" на прохання мотивувати рішення про висунення опозиціонера на премію.

Конкретних імен вчених, котрі висунули Навального, він не назвав, повідомивши, що серед них є дуже великі імена.

9 вересня член норвезького парламенту Крістіан Тібрінг-Гедді в інтерв'ю телеканалу Fox News повідомив, що висунув кандидатуру президента США Дональда Трампа на Нобелівську премію миру за внесок у вирішення тривалих конфліктів.

Номінація на премію не означає її присудження: цього року на Нобелівську премію миру наразі вже номінували майже 300 осіб.

Нобелівську премію миру вручає з 1901 року Нобелівський комітет в Осло фізичним особам і організаціям, які зробили, на думку комітету, видатний внесок у галузі зміцнення миру. Згідно зі статутом Нобелівського фонду, висувати кандидатів можуть члени національних парламентів та урядів різних країн, члени міжнародних судів, ректори університетів, професори суспільних наук, історії, філософії, права і теології, директори науково-дослідних інститутів світу і зовнішньої політики, особи, нагороджені Нобелівською премією світу, члени рад організацій, нагороджених Нобелівською премією миру, діючі та колишні члени норвезького або радники Нобелівського комітету. На відміну від інших Нобелівських премій, для висунення кандидата запит від Нобелівського комітету не потрібен.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА