17:10 17.09.2020

У батьків буде можливість обрати або "пакунок малюка", або монетизувати допомогу - Мінсоцполітики

2 хв читати
У батьків буде можливість обрати або "пакунок малюка", або монетизувати допомогу - Мінсоцполітики

Міністерство соціальної політики України заявляє, що в майбутньому у батьків буде можливість обрати або "пакунок малюка" в натуральній формі на інтернет-платформі, або монетизовану допомогу на картку.

"Сьогодні у нас відбулася зустріч із українськими виробниками, і було запропоновано механізм, щоб всі виробники, які беруть участь у проекті "пакунок малюка", приєдналися до платформи, де вони збиратимуть ці товари, і у батьків буде право вибору: або вони обирають "пакет" на цій платформі, або отримують картку і використовують кошти так, як їм зручно", - сказав заступник міністра соціальної політики Борис Лебедцов на прес-конференції у четвер у Києві.

Крім того, він прокоментував заяву партії "Слуга народу", в якій стверджується, що ідея з монетизацією "пакунку малюка" себе не виправдала.

"Для того, щоб говорити, чи працює постанова, чи ні, має пройти якийсь час. Це пілотний проект, який почав свою роботу 1 вересня", - заявив чиновник.

Лебедцов також зазначив, що у міністерства є застереження щодо ухваленого парламентом у першому читанні законопроекту.

"У нас є деякі застереження, декілька депутатів їх підтримали. Можливо, якраз і та, і та програма працюватиме. І залишиться фінансова підтримка на карту і, можливо, буде в майбутньому "пакунок малюка", - додав він.

Як повідомлялося, Мінсоцполітики України ініціює створення інтернет-платформи для монетизації допомоги "пакунок малюка".

17 вересня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект №3006а "Про внесення змін до закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка".

29 липня Кабінет Міністрів своєю постановою скасував "бебі-бокси" і замінив їх грошовими виплатами в 5 тисяч гривень. Документ передбачає, що громадянам, у яких народилася дитина, буде видано соціальну картку в "ПриватБанку" із спеціальним режимом використання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА