11:30 18.09.2020

Іноземців-хасидів, які намагалися незаконно потрапити в Україну, затримали на Закарпатті та Львівщині - Держприкордонслужба

2 хв читати
Іноземців-хасидів, які намагалися незаконно потрапити в Україну, затримали на Закарпатті та Львівщині - Держприкордонслужба

Державна прикордонна служба України повідомляє про затримання групи іноземців-паломників, яких виявили та затримали на Закарпатті, а ще одного іноземця прикордонники зупинили на кордоні з Польщею.

"Зокрема, сьогодні вночі оперативники Мукачівського прикордонного загону вчасно викрили спробу незаконного перетину кордону й, організувавши взаємодію з Нацполіцією, невдовзі спинили транспортний засіб "Мерседес". Ним двоє громадян України перевозили від держрубежу 7 паломників-хасидів. Документи, які б посвідчували особу, були лише у 2 осіб. Попередньо встановлено, що вони є громадянами США та Ізраїлю. Всі вони незаконно потрапили в Україну з Угорщини", - повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України в п'ятницю.

Нині затримані перебувають у підрозділі поліції, де відбуваються подальші перевірочні заходи. За цим фактом прикордонники вже скерували повідомлення для внесення до ЄРДР за ст. 332 КК за незаконне переправлення осіб через державний кордон України, покаранням за яке передбачено позбавлення волі на термін до дев'яти років. Про затримання також поінформовано суміжну сторону.

"Крім того, на Львівщині в пункті пропуску "Краківець" викрито іноземця-паломника, який вдавав з себе українця. Він також прямував в Україну цієї ночі. На контроль чоловік надав паспорт громадянина України, проте прикордонники встановили, що документ чоловікові не належить. Насправді він виявився громадянином Австрії, 1985 року народження, а свій справжній паспорт приховав під устілкою взуття", - йдеться в повідомленні.

Чоловік отримав заборону в'їзду в Україну терміном на три роки. Через державний кордон його не пропустили. Паспортний документ громадянина України для виїзду за кордон вилучено.

"Окрім цього, за інформацією, що надійшла від румунських прикордонників, вони припинили дві спроби порушення кордону. Загалом вони затримали 10 громадян Ізраїлю, які намагалися в обхід пунктів пропуску пробратися в Україну", - додали у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

Генпрокурор: У результаті дій агресора загинуло понад 12 тис. мирних українців, серед них 543 дитини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА