11:51 18.09.2020

Майже 700 паломників-хасидів залишаються напроти ПП "Нові Яриловичі" на кордоні з Білоруссю - Держприкордонслужба України

2 хв читати
Майже 700 паломників-хасидів залишаються напроти ПП "Нові Яриловичі" на кордоні з Білоруссю - Держприкордонслужба України

Станом на ранок п'ятниці кількість паломників-хасидів напроти пункту пропуску "Нові Яриловичі" на кордоні з Білоруссю дещо знизилася, і наразі там залишаються майже 700 осіб, повідомив спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Станом на 10:00 у нас є інформація про те, що кількість іноземців-паломників дещо зменшилася. Якщо станом на вчорашній ранок і вечір їх перебувало там близько тисячі, то наразі їх там може перебувати близько 700 осіб", - сказав Демченко агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Він також зазначив, що сподівається на те, що паломники прислухалися до закликів Держприкордонслужби.

"Кардинально сказати, що вони масово роз'їхалися - такої ситуації ми поки що не спостерігаємо і такої інформації не маємо. Але ми сподіваємося, що ті іноземці все-таки прислухалися до тих роз'яснень, які їм давали наші співробітники, наголошуючи, що рішення про заборону в'їзду іноземцям до 28 вересня не переглядатимуть і вони не зможуть потрапити на територію нашої держави, беручи до уваги те, що метою їхньої поїздки було паломництво, що не підпадає під категорію винятків для іноземців, які можуть потрапити на територію нашої країни", - пояснив Демченко.

Спікер також зазначив, що паломники намагаються потрапити в Україну і через інші пункти пропуску, але це поодинокі випадки, і після прибуття на лінію паспортного контролю вони отримують відмову у в'їзді й повертаються назад.

"Така ситуація відбувається щодня. Через інші пункти пропуску загалом вздовж державного кордону. Але це поодинокі громадяни або вкрай малі групи іноземців. Вони під час прибуття на лінію паспортного контролю отримують відмову у в'їзді й повертаються назад", - додав Демченко.

У свою чергу офіційний представник Держприкордонкомітету Білорусі Антон Бичковський повідомив, що майже 600 паломників-хасидів із приблизно 1,2 тис., які виявилися заблокованими на білорусько-українському кордоні, залишили його і повертаються вглиб Білорусі.

"Нині кордон залишають 570 хасидів", - повідомив "Інтерфаксу" Бичковський.

За його словами, паломники після проходження паспортного контролю сідають до автобусів і їдуть від кордону вглиб Білорусі.

Раніше поруч із пунктом пропуску "Нові Яриловичі" - "Нова Гута" зібралися сотні паломників-хасидів, які хочуть потрапити до українського міста Умані на святкування Рош Гашана, іудейського Нового року.

Білоруські прикордонники пропустили паломників, але українські прикордонники на територію України їх не впустили через обмеження на в'їзд до країни іноземних громадян та осіб без громадянства, впроваджених із метою боротьби з поширенням коронавірусу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 13 ракетних та 56 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 11 районах скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА