13:41 18.09.2020

Данілов: Перед місцевими виборами деякі релігійні структури активізувалися як інструменти антиукраїнської діяльності

1 хв читати
Данілов: Перед місцевими виборами деякі релігійні структури активізувалися як інструменти антиукраїнської діяльності

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявляє, що напередодні місцевих виборів в Україні спостерігається активізація окремих релігійних структур як інструментів антиукраїнської діяльності.

"Одним з дієвих інструментів російської гібридної війни проти України є використання релігійних структур у форматі проведення різноманітних "конференцій", "круглих столів", "міжнародних форумів", "хресних ходів" тощо", - зазначив Данилов, коментуючи основні ризики і загрози, пов'язані з процесом підготовки та проведення виборів до місцевих рад, які мають відбутися 25 жовтня, повідомляє в п'ятницю прес-служба РНБО.

За його словами, мета таких заходів - просування ідей так званого руського миру, виправдання російської агресії проти України, просування антиукраїнських тез російської пропаганди.

"Подібна багаторічна діяльність спецслужб Російської Федерації в попередні роки стала одним з основних чинників, які зробили можливими тимчасову окупацію Кримського півострову та частини території Донецької і Луганської областей", - зазначив секретар РНБО.

"Організаторам різноманітних "мирних форумів" хотілося би нагадати про кримінальну відповідальність за антидержавну діяльність і зазначити, що Апарат РНБО України уважно відслідковує ситуацію в державі напередодні виборів, а правоохоронні органи України відреагують на будь-які спроби розхитування внутрішньополітичної ситуації", - наголосив Данілов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА