14:02 18.09.2020

ВР ухвалила три постанови про звернення до Кабміну перерозподілити видатки COVID-фонду для гарантування безпеки навчального процесу

2 хв читати
ВР ухвалила три постанови про звернення до Кабміну перерозподілити видатки COVID-фонду для гарантування безпеки навчального процесу

Верховна Рада ухвалила постанови №4057, №4082 і №4108, якими закликала Кабінет Міністрів перерозподілити кошти Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 для гарантування безпеки навчального процесу в умовах пандемії.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за звернення до уряду проголосували 274, 277 і 277 народних депутатів відповідно.

Проект постанови №4057 зареєстрували депутати фракції "Голос", у ньому пропонується Кабінету Міністрів перерозподілити кошти COVID-фонду і виділити їх на забезпечення таких потреб: на придбання сертифікованих засобів індивідуального захисту для педагогічних працівників на період до кінця 2020 року 1 млрд 90 млн грн, 6 млрд 33,56 млн грн на доплати до заробітної плати працівникам педагогічних закладів за додаткове навчальне навантаження в умовах дистанційного та змішаного навчання на період до кінця 2020 року і 3 млрд 375 млн 390 тис. грн для технічного забезпечення дистанційного навчання в умовах карантинних заходів.

Постанова №4082 авторства народних депутатів фракцій "Слуга народу", "Голос", "Європейська солідарність", ВО "Батьківщина", депутатських груп "За майбутнє", "Довіра" та позафракційних нардепів. Документ також рекомендує Кабінету Міністрів перерозподілити кошти COVID-фонду і виділити їх на забезпечення таких потреб: впровадження нової бюджетної програми "Заохочення педагогів в умовах карантину" для виплати надбавки педагогічним працівникам, оплата праці яких здійснюється за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у розмірі 50% обсягом 5 млрд 790 млн 523 тис. грн, впровадження нової бюджетної програми "Безпечна школа" для забезпечення закладів загальної середньої освіти дезінфекційними засобами та засобами індивідуального захисту учасників навчально-виховного процесу обсягом 2 млрд 272 млн 468,1 тис. грн.

Третьою постановою №4108 члени комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій рекомендують Кабміну розробити і внести до парламенту проект змін до держбюджету, яким передбачити державне фінансування видатків для гарантування безпеки освітнього процесу в умовах пандемії в обсягах щонайменше: для закупівлі медичних масок - 190,08 млн грн, для закупівлі дезінфекційних засобів - 414 млн 674,82 тис. грн, для закупівлі технічних засобів навчання - 660 млн грн, а для закладів професійної (професійно-технічної) освіти 14 млн 691,6 тис. грн для закупівлі одноразових медичних масок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА