15:30 18.09.2020

Рух на литовсько-білоруському кордоні здійснюється штатно - глава МВС Литви

1 хв читати
Рух на литовсько-білоруському кордоні здійснюється штатно - глава МВС Литви

Транспортне сполучення між Литвою і Білоруссю відбувається у штатному режимі, змін не спостерігається після заяви президента Білорусі про закриття кордону, повідомила у п'ятницю агентству BNS міністр внутрішніх справ Литви Рита Тамашунене.

"За новітніми даними, Служба охорони держкордону Литви жодних змін не відзначає, усі пости інформовані..., але поки що все відбувається у звичайному режимі", - зазначила Тамашунене.

За її словами, без перешкод прибувають і громадяни Білорусі, які попросили прийняти їх у Литві з гуманітарних міркувань.

Раніше командувач Служби охорони держкордону Литви Рустам Любаєв також повідомив агентству BNS, що рух на прикордонних пунктах із Білоруссю відбувається у звичайному порядку.

Глава Білорусі Олександр Лукашенко в четвер заявив, що республіка закриває кордон із Польщею і Литвою і посилює охорону державного кордону з Україною, а також додав, що "половина армії" спрямовується на охорону західних кордонів.

Литовський прем'єр Саулюс Скверняліс у п'ятницю заявив, що Литва і Польща дадуть дзеркальну відповідь на закриття кордону Білоруссю і припинять пропуск на захід вантажів із цієї республіки.

У Білорусі вже понад місяць тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, які відбулися 9 серпня. Переможцем оголошено Олександра Лукашенка, котрий обіймає цю посаду з 1994 року. Опозиція не визнала оголошені владою підсумки виборів, вважає їх сфальсифікованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА