16:54 18.09.2020

Прокуратура Києва повідомила про підозру українці, яка під прикриттям сурогатного материнства продала свою дитину громадянам КНР

2 хв читати
Прокуратура Києва повідомила про підозру українці, яка під прикриттям сурогатного материнства продала свою дитину громадянам КНР

Київська місцева прокуратура №5 повідомила про підозру 30-річній жінці, яка продала власну дитину іноземцям - громадянам КНР - під виглядом сурогатного материнства, повідомляє прокуратура Києва.

За інформацією прес-служби столичної прокуратури, у 2018 році до одного зі столичних медичних центрів, який надає послуги у сфері репродуктивної медицини, звернулося подружжя з КНР для участі в програмі сурогатного материнства.

"У подальшому, за рекомендацією клініки, між подружжям і підозрюваною було укладено договір про сурогатне материнство. Згідно з договором, сурогатна мати за компенсацію в сумі близько 400 тис. грн погодилася виносити та народити дитину, біологічними батьками якої є зазначене подружжя, а після встановлення генетичної спорідненості між ними і дитиною передати її їм на виховання", - йдеться в повідомленні прокуратури.

У прокуратурі інформують, що клініка зобов'язувалася провести відповідні медичні процедури із запліднення, здійснювати медикаментозний супровід програми і діагностику вагітності, однак проведені співробітниками медичного центру неодноразові процедури запліднення не призвели до вагітності сурогатної матері.

"Прагнучи отримати від подружжя компенсацію, підозрювана вступила у статеві зносини зі своїм співмешканцем і завагітніла від нього. Протягом усього часу вагітності підозрювана та службові особи медичного центру приховували від іноземців інформацію про те, що вони не є біологічними батьками виношуваної дитини, а після її народження внесли у довідку завідомо неправдиву інформацію щодо їхньої генетичної спорідненості з дитиною", - йдеться в повідомленні прокуратури Києва.

Іноземці ж, будучи упевненими в тому, що саме вони є батьками дитини, виплатили сурогатній матері близько 400 тис. грн компенсації. "Потерпілі викрили обман лише під час проведення дослідження на генетичну спорідненість із новонародженою дитиною при оформленні їй громадянства КНР", - уточнюють у прокуратурі.

Жінці, яка мала стати сурогатною матір'ю, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 149 КК України (торгівля людиною, вчинена щодо малолітнього, за попередньою змовою групою осіб).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА