19:48 18.09.2020

До навчань "Об'єднані зусилля - 2020" уперше приєднаються кораблі підрозділів НАТО

1 хв читати
До навчань "Об'єднані зусилля - 2020" уперше приєднаються кораблі підрозділів НАТО

Станом на 18 вересня в акваторії Чорного моря перебувають щонайменше 4 кораблі НАТО, повідомляє Telegram-каналі "Останній блокпост".

"Зараз, щонайменше 4 кораблі НАТО знаходяться в Чорному морі - зокрема військовий есмінець США USS Roosevelt і корабель-розвідник HMS Enterprise флоту ВМФ Великої Британії. Все це через російські навчання "Кавказ - 2020", які будуть проводитися в кінці вересня", - зазначається в повідомленні.

В Україні з 22 до 25 вересня пройдуть навчання "Об'єднані зусилля - 2020". Уперше будуть залучені кораблі підрозділів НАТО, зазначає "Останній блокпост".

Як повідомлялося, стратегічні командно-штабні навчання "Об'єднані зусилля - 2020" відбудуться у відповідь на російські військові навчання "Кавказ - 2020".

"Ця асиметрична відповідь, за нашою оцінкою, по-перше, покаже готовність ЗСУ до надання гідної відсічі будь-яким спробам з боку РФ загострити ситуацію або почати масштабні бойові дії", - заявив міністр оборони України Андрій Таран.

Крім цього, планується, що навчання перевірять систему зв'язку, отримання інформації на поле бою і обмін нею як між структурними підрозділами Збройних сил України, так і між пунктами управління ЗСУ та пунктами управління НАТО.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА