19:54 18.09.2020

Львівський BookForum назвав лауреатів Best Book Award 2020

2 хв читати
Львівський BookForum назвав лауреатів Best Book Award 2020

Гран-прі 27-го Львівського BookForum отримала "Українська абетка. Малюнки Георгія Нарбута" видавця з Харкова Олександра Савчука як перше повне видання видатного зразка української графіки в досконалому художньому оформленні та поліграфічному виконанні, йдеться в повідомленні форуму.

Згідно з ним, всього за нагороди змагалися понад 400 книг від 72 видань, їх оцінювали журі в трьох містах - Києві, Львові та Харкові.

Зокрема, в категорії класичної української літератури переможцем була названа "Апокриф" Лесі Українки / "Чотири бесіди про Лесю Українку" Святослава Шевчука і Оксани Забужко київського видавництва "Комора", а сучасної української прози - "Я, Ніна" Яніни Соколової та Ольги Купріян іншого київського видавництва "# Книголав".

Кращою книгою сучасної іноземної літератури в українському перекладі журі вибрало "Терор" Дена Сіммонса київського "Видавництва Жупанського".

Олег Сенцов з "Хронікою одного голодування. 4 з половиною кроку" львівського "Видавництва Старого Лева" став лауреатом у категорії книг про війну на Донбасі, анексії Криму та переселенців.

У науковій літературі переможцем було визначено "Український переклад і перекладачі: між літературою і створенням нації" Максима Стріхи київського видавництва "Дух і Літера", тоді як у фаховій літературі журі не змогло визначити лауреата.

Персональну нагороду секретаря премії Анастасії Ковалишин отримав поетичний "Список кораблів" Сергія Жадана видавництва "Meridian Czernowitz", а лауреатом однієї з персональних нагород директора Українського інституту книги Олександри Коваль стало дебютне видання підприємниці Ольги Гуцал "Якщо стрибнули, то гребіть. Як народити і виростити бізнес , який сподобається вашим онукам" київського видавництва "Корпоративні медіа. Вейсберг і партнери".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА