07:20 19.09.2020

Кулеба: Україна налаштована вивести співробітництво українських і туркменських компаній на якісно новий рівень

2 хв читати
Кулеба: Україна налаштована вивести співробітництво українських і туркменських компаній на якісно новий рівень

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та заступник голови Кабінету Міністрів, міністр закордонних справ Туркменістану Рашид Мередов провели переговори в режимі відеозв'язку, обговорили перспективи співпраці в сфері IТ, розвиток транспортного сполучення та майбутній візит українського міністра в Ашгабад, повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

"Відносини між нашими країнами завжди розвивались у дружньому і конструктивному ключі. Я хочу, щоб темп і тон діалогу зберігалися і розвивалися. Туркменістан займає особливе місце на нашій карті світу. Ми готові політично і економічно рухатися вперед", - цитує прес-служба міністерства Кулебу.

Мередов запросив українського міністра відвідати з візитом Ашгабад. Глава МЗС України запропонував у рамках візиту провести також зустріч українських і туркменських компаній.

Глава МЗС Туркменістану позитивно відзначив надскладні високотехнологічні інфраструктурні проекти, які українські компанії успішно реалізували в Туркменістані. Співрозмовники наголосили на необхідності розвивати цю взаємодію, а також шукати нові сфери взаємовигідного співробітництва, зокрема в сфері IТ.

Також глави МЗС обговорили подальшу співпрацю і взаємну підтримку ініціатив у рамках міжнародних організацій. Кулеба привітав Туркменістан із набуттям статусу спостерігача в СОТ.

Міністри домовилися якнайшвидше провести засідання Спільної міжурядової українсько-туркменської комісії з питань економічного і культурно-гуманітарного співробітництва.

Сторони також обговорили кроки, необхідні для відновлення прямого авіасполучення між Україною і Туркменістаном, а також взаємодію морських адміністрацій. Було відзначено важливість розвитку альтернативних транспортних коридорів.

Міністри наголосили на необхідності подальшого заохочення туркменських студентів до навчання в Україні, розвитку медичного туризму і оздоровлення в Україні, необхідність активізувати взаємодію в сфері культури.

Під час відеоконференції Кулеба і Мередов підписали Програму співробітництва між Міністерством закордонних справ України та Міністерством закордонних справ Туркменістану на 2020-2021 роки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА