07:41 19.09.2020

Єрмак: Україна хоче бачити Білорусь незалежною країною

1 хв читати
Єрмак: Україна хоче бачити Білорусь незалежною країною

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що Олександр Лукашенко не може представляти волю всього білоруського народу, а Україна хоче бачити Білорусь незалежною країною, в якій поважають права людини.

"Україна хоче бачити Білорусь незалежною країною, в якій поважають права людини, але не втручається у внутрішні справи сусідньої держави", - заявив Єрмак в ефірі телепрограми "Свобода слова Савіка Шустера" в п'ятницю.

За його словами, Лукашенко сьогодні не може представляти волю всього білоруського народу.

"Лукашенко - це не білоруський народ. Ми повинні постійно пам'ятати, що є білоруський народ. Є народ, з яким Україна пов'язують дружні стосунки. Тому сьогодні влада повинна зважувати все, бути мудрою, сильною", - сказав керівник Офісу президента.

Єрмак зазначив, що Білорусь є сусідом, тому "Україна дуже уважно стежить за подіями, які відбуваються в цій країні, але не втручається в них".

"Безумовно, в інтересах України, щоб Білорусь була незалежною країною, без будь-якого впливу, і країною, де насамперед, поважають права людини", - зазначив він.

За словами керівника Офісу президента, Міністерство закордонних справ України своєчасно реагує на заяви і дії білоруської влади. Водночас він зазначив, що будь-які дії, які можуть бути сприйняті як втручання у внутрішні справи Білорусі, можуть потім використовуватися не тільки проти України, а й проти самого білоруського народу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА