08:56 20.09.2020

Листа для Трампа з рицином відправили з Канади

1 хв читати
Листа для Трампа з рицином відправили з Канади

Адресований президенту США Дональду Трампу лист з рицином, перехоплений американською службою безпеки, був відправлений з Канади, повідомляє The New York Times.

Представник правоохоронних органів заявив, що подібні листи також були спрямовані в урядові установи в штаті Техас. Наразі слідчі перевіряють, чи були надіслані поштою інші конверти з рицином.

За словами чиновника, наразі слідство вважає, що листи були відправлені з Канади. У розсилці конвертів з токсином підозрюють жінку.

За повідомленням The New York Times, поки слідчі не знайшли зв'язку між листами з рицином і міжнародними терористичними організаціями. Однак газета зазначає, що розслідування в самому початку, і виключати будь-які версії рано.

Як повідомлялося, на цьому тижні американські правоохоронці перехопили поштове відправлення для президента США, в якому містилася отрута рицин. Телеканал CNN називав його посилкою, а не листом.

Рицин - це високотоксична отрута рослинного походження. Її отримують з насіння рицини. Для людини рицин може бути смертельно небезпечний.

Це не перший випадок, коли співробітники служб безпеки в Білому домі перехоплюють небезпечні посилки. У 2018 році колишній службовець ВМС США був звинувачений у відправленні листів з рицином у Білий дім і Пентагон. Листи з цією отрутою відправляли і колишньому президенту США Бараку Обамі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА