07:14 21.09.2020

МК "Запоріжсталь" у рамках акції "Врятуємо Дніпро разом!" висадив 200 дерев у Запоріжжі

2 хв читати
МК "Запоріжсталь" у рамках акції "Врятуємо Дніпро разом!" висадив 200 дерев у Запоріжжі

Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь", один із найбільших платників податків України та Запорізької області, в рамках громадської екологічної ініціативи "Врятуємо Дніпро разом!" висадив близько 200 дерев на березі Дніпра вздовж Набережної магістралі.

Як повідомляється в прес-релізі підприємства, у висадці дерев взяли участь молодь та працівники комбінату, працівники "Зеленого центру "Метінвест" і ініціативні запорожці.

Уточнюється, що для висадки були обрані підрощувані саджанці 5-7-річних лип з грудкою землі, щоб дерева максимально прижилися. Липа має високу стійкість до агресивних факторів довкілля, може впоратись із техногенним забрудненням повітря: утримує пил і поглинає автомобільні вихлопи. Це сприятиме очищенню повітря біля Набережної магістралі - найбільш завантаженої автодороги в Запоріжжі.

Комбінат має намір стежити за ростом дерев і організувати їх режимний полив до сезону дощів, щоб вони прижилися.

З 2012 року в рамках "Врятуємо Дніпро разом" за підтримки "Запоріжсталі" висаджено близько 1000 дерев, зібрано понад 130 тонн сміття, в Дніпро випущено близько 170 тисяч особин риби, встановлено 8600 нерестових площ, 30 плаваючих гнізд і 30 годівниць для птахів. За цей період в акції взяли участь близько 9300 людей. У 2018 року загальна екологічна ініціатива "Врятуємо Дніпро разом!" комбінату "Запоріжсталь" увійшла до Книги рекордів України як найбільш масштабна екологічна акція в країні.

"Запоріжсталь" - одне з найбільших промислових підприємств України, продукція якого користується широким попитом у споживачів, як на внутрішньому ринку, так і в багатьох країнах світу. Спеціалізація комбінату - високоякісний сталевий г / к рулон, г / к лист, холоднокатаний лист, х / к рулон з вуглецевих і низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль.

Основними споживачами продукції є виробники зварних труб, підприємства автомобільного, транспортного, сільськогосподарського машинобудування, виробники виробів побутової техніки.

"Запоріжсталь" перебуває в процесі інтеграції до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА