10:16 21.09.2020

Поліція АРК розкрила схему продажу вогнепальної зброї через поштові відправлення

1 хв читати
Поліція АРК розкрила схему продажу вогнепальної зброї через поштові відправлення

Співробітники поліції Автономної Республіки Крим розкрили діяльність двох жителів Одеської області, які налагодили схему збуту вогнепальної зброї шляхом здійснення поштових відправлень у різні регіони країни.

"Під час документування злочинної діяльності жителя Херсонщини, який замовив умисне вбивство іншого місцевого жителя та був раніше затриманий правоохоронцями автономії, встановлено особу, яка здійснювала продаж вогнепальної зброї, що мала бути використана для реалізації наміру замовника", - повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим.

За підсумками проведених слідчих дій правоохоронці автономії задокументували неодноразові факти збуту вогнепальної зброї та боєприпасів і викрили двох осіб - жителів м. Білгорода-Дністровського.

"Маючи спеціальні знання, організатор схеми самостійно збирав та налаштовував зброю. Інформацію про продаж "товару" підозрювані публікували в мережі інтернет, а розповсюджували замовлення за допомогою поштових відправлень у різні регіони країни", - повідомляють правоохоронці.

Під час обшуків за місцем проживання одного з фігурантів було виявлено 12 одиниць вогнепальної зброї, гранати РГД-5, ручний протитанковий гранатомет (РПГ), близько 1,2 кг пороху, а також понад 1 тис. патронів.

Дії правопорушників кваліфіковано за ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання і збут вогнепальної зброї боєприпасів, без передбаченого законом дозволу) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном від трьох до семи років. Наразі очікується судовий розгляд клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА