11:46 21.09.2020

Координатор ООН з гуманітарних питань в Україні закликала використовувати всі можливості для досягнення миру на Донбасі

1 хв читати
Координатор ООН з гуманітарних питань в Україні закликала використовувати всі можливості для досягнення миру на Донбасі

Координатор ООН з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані закликала сторони конфлікту на Донбасі зробити все можливе для досягнення миру.

"У цей Міжнародний день миру я закликаю всі сторони скористатися кожною можливістю для збереження домовленостей про припинення вогню та досягнення тривалого миру на благо мирних громадян. А надання життєво необхідної термінової допомоги є важливою передумовою того, що вони зможуть пережити зиму та мати гідне життя", - зазначила Лубрані в заяві на честь Міжнародного дня миру, поширеній у понеділок.

Лубрані наголосила, що на сході України гуманітарну допомогу отримують 3,4 млн людей. У 2020 році пандемія коронавірусу і заходи із запобігання її поширенню загострили їхню вразливість.

"Так, щомісячна кількість перетинів лінії розмежування зменшилася на 93% у серпні, як порівняти із серпнем 2019 року. Цього дня я хочу привернути увагу до непомічених страждань 1,2 мільйона вразливих жителів Донбасу, які - вже шостий місяць - не можуть одержати свої пенсії, проїхати, щоби доглядати за хворими рідними або возз'єднатися з близькими. Як вони, що вже майже вичерпали свої ресурси, переживуть сьому зиму конфлікту, якщо залишатимуться суворі обмеження на пересування через лінію розмежування?", - зазначила вона.

Лубрані нагадала, що під час останньої поїздки на схід України побачила "майже пусті пункти пропуску".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА