21:06 21.09.2020

Глава НАЗК обвинуватив керівництво ДБР у спробах тиску

2 хв читати
Глава НАЗК обвинуватив керівництво ДБР у спробах тиску

Керівник Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков заявив про спроби керівництва Державного бюро розслідувань (ДБР) чинити тиск на НАЗК.

Як повідомляється на сайті НАЗК, про це Новіков сказав після допиту в ДБР в якості свідка.

Глава НАЗК пов'язує спроби тиску з боку ДБР з діями НАЗК для "вирішення конфлікту інтересів у керівників Бюро - Олександра Бабікова та Олександра Соколова".

Новіков сказав, що серед причин виклику на допит він бачить недавній лист НАЗК до керівника Комітету з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради Дениса Монастирського. "У листі наголошується, що заступник директора Олександр Бабіков працює в умовах потенційного конфлікту інтересів, здійснюючи керівництво ДБР, яке опікується розслідуванням справ Майдану", - наголошується в прес-релізі.

"Конфлікт інтересів у заступника директора ДБР Бабікова буде постійним. Єдиним заходом (для повного вирішення конфлікту інтересів) у цьому випадку може бути тільки його звільнення з посади", - переконаний глава НАЗК.

Новиков розповів, що НАЗК також внесло припис в.о. директора ДБР Олександру Соколову про ненадання працівниками ДБР інформації про конфлікт інтересів у нього і його заступника. "Так, НАЗК має підстави вважати, що Олександр Соколов не здійснив заходи щодо усунення конфлікту інтересів, нарахувавши премію та інші виплати самому собі", - наголошується в прес-релізі.

"Ми пов'язуємо ці виклики, які відбулися, з тим, що Національне агентство здійснює безпосередньо свою роботу, а ДБР - фактично перешкоджає здійсненню цих функцій", - заявив Новіков.

Офіційна причина виклику керівника НАЗК на допит в ДБР стосується справи про зловживання екс-керівництва НАЗК на понад 9 млн грн при оренді обладнання для Регістру декларацій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА