20:24 22.09.2020

IATA пропонує впровадити тести на COVID перед зарубіжними рейсами замість карантину після прильоту

2 хв читати
IATA пропонує впровадити тести на COVID перед зарубіжними рейсами замість карантину після прильоту

Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IАТА) закликала впровадити тестування на COVID-19 для всіх пасажирів, які вилітають за кордон.

Таке рішення запропоновано як альтернативу карантинним обмеженням, які зобов'язані проходити пасажири після прильоту до іншої країни. Це, вважають в IATA, сприятиме швидшому відновленню міжнародних авіаперевезень.

Минуло понад півроку, відколи країни призупинили авіасполучення за кордон для боротьби з COVID-19. Відтоді деякі з них частково відкрили кордони, але ефект від цього був обмеженим, ідеться в повідомленні IATA. Карантинні заходи після прильоту роблять поїздки непрактичними, а часті зміни в заходах щодо боротьби з COVID-19 у деяких країнах не дають змоги навіть спланувати поїздку.

"Ключем до відновлення свободи пересування через кордони є систематичне тестування на COVID-19 усіх мандрівників перед від'їздом. Це дасть урядам упевненість у тому, що вони зможуть відкрити свої кордони без складних моделей ризику, які передбачають постійні зміни правил, що накладаються на поїздки. Тестування усіх пасажирів поверне людям свободу подорожувати з упевненістю. І це поверне мільйони людей до роботи", - зазначив генеральний директор IАТА Александр де Жуньяк, якого цитує прес-служба.

Щоб швидко впровадити експрес-тести, IАТА планує співпрацювати з Міжнародною організацією цивільної авіації (ICАО) та органами охорони здоров'я, зазначено в повідомленні.

Через "ковідні" обмеження світова авіагалузь втратить цього року близько $400 млрд виручки, загальний збиток очікується у розмірі понад $80 млрд, нагадує організація.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА