21:47 22.09.2020

Зеленський підписав указ про заходи щодо стабілізації ситуації в енергетичній сфері і подальшого розвитку ядерної енергетики

1 хв читати
Зеленський підписав указ про заходи щодо стабілізації ситуації в енергетичній сфері і подальшого розвитку ядерної енергетики

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про невідкладні заходи щодо стабілізації ситуації в енергетичній сфері і подальшого розвитку ядерної енергетики, повідомила прес-служба Офісу президента.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Згідно з документом, Кабінет міністрів України в двомісячний термін повинен внести на розгляд Верховної Ради законопроекти про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків №3 і №4 Хмельницької атомної електростанції.

Також про внесення змін до деяких законів щодо вдосконалення механізму використання коштів фінансового резерву для зняття з експлуатації атомних блоків, що формується відповідно до закону "Про впорядкування питань, пов'язаних із забезпеченням ядерної безпеки".

Крім того, уряд повинен розробити довгострокову програму розвитку атомної енергетики в рамках реалізації Енергетичної стратегії України на період до 2035 року "Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність".

Також Кабміну доручили забезпечити вдосконалення управління державним підприємством "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом", зокрема прискорити підготовку і проведення корпоратизації зазначеного підприємства і невідкладно опрацювати питання про передачу функцій з управління цим підприємством Кабміну.

Згідно указу, уряд повинен вжити вичерпних заходів, спрямованих на погашення заборгованості, що утворилася перед виробниками електричної енергії державного сектора економіки в результаті виконання ними спеціальних обов'язків учасників ринку електричної енергії для забезпечення суспільних інтересів в процесі функціонування ринку електричної енергії та забезпечити недопущення виникнення такої заборгованості в подальшому.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА