07:17 23.09.2020

Фермер постане перед судом за незаконний видобуток піску в Харківській області

1 хв читати
Фермер постане перед судом за незаконний видобуток піску в Харківській області

Обвинувальний акт стосовно керівника фермерського господарства, підозрюваного в незаконному видобутку піску в Вовчанському районі Харківської області, направлено до суду.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, чоловікові інкримінується порушення встановлених правил охорони і використання надр, що спричинило тяжкі наслідки, а також безгосподарне використання земель (ч. 4 ст. 240, ч. 1 ст. 254 КК України).

"Керівник фермерського господарства, не маючи дозволу на користування земельними ділянками для використання надр та належним чином оформленого спеціального дозволу (ліцензії) на видобуток корисних копалин, без гірничого відводу і плану розробки родовища корисних копалин, з липня до листопад 2019 незаконно видобував пісок ... надалі підприємець реалізовував видобутий пісок іншим громадянам у вигляді товарної продукції", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, за час незаконного видобутку піску фермер викопав два кар'єри глибиною майже 11 метрів.

Проведені інженерно-екологічна та судово-економічна експертизи показали, що несанкціонований видобуток піску створив небезпеку для довкілля. Землі були виведені з сільськогосподарського обороту, що призвело до втрати їх родючості і порушення структури грунту. В результаті державі було завдано збитків на суму понад 612 млн грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА