08:22 23.09.2020

Джонсон закликав британців дотримуватися дисципліни для перемоги над COVID-19

3 хв читати
Джонсон закликав британців дотримуватися дисципліни для перемоги над COVID-19

Прем'єр-міністр Борис Джонсон закликав британців "проявити дисципліну і рішучість", щоб уникнути другого можливого національного "локдауну" через COVID-19.

"Настав час для всіх нас проявити дисципліну, рішучість і дух єдності, щоб пройти через це", - заявив Джонсон під час свого телевізійного звернення до нації.

За словами прем'єр-міністра, хоча "переважна більшість дотримувалася правил, було занадто багато порушень - занадто багато можливостей для нашого невидимого ворога прослизнути непоміченим".

Він зазначив, що зараз, як ніколи раніше, "колективна доля і здоров'я" залежать від "індивідуальної поведінки".

Джонсон заявив, що неохоче вводить нові обмеження. Але попередив, що у разі неприйняття заходів, можлива ще більша кількість смертей і національний локдаун, який загрожує втратою робочих місць і засобів до існування.

"Ми повинні зробити все, що в наших силах, щоб не піти цим шляхом знову", - додав Джонсон.

Він наголосив, що зараз Велика Британія підготовлена до нової хвилі COVID-19 краще, ніж раніше, і висловив надію, що до весни ситуація нормалізується.

"Якщо ми будемо слідувати цим простим правилам разом, ми разом переживемо цю зиму. Попереду, безсумнівно, важкі місяці, і боротьба з COVID-19 у жодному разі не закінчена. Однак я не сумніваюся, що попереду нас чекають великі дні", - уклав прем'єр-міністр Великої Британії.

Раніше Джонсон повідомив про введення в Англії нових обмежувальних заходів з боротьби з коронавірусом.

"По-перше, ми просимо всіх офісних працівників, які можуть працювати з дому, так і зробити", - сказав Джонсон, виступаючи в Палаті громад британського парламенту.

"По-друге, з четверга всі паби, бари і ресторани повинні обслуговувати тільки біля столиків, за винятком послуги на винос", - додав прем'єр.

Він зазначив, що всі заклади повинні закриватися о 22:00 за місцевим часом.

За його словами, уряд також розширює вимогу носити захисні маски, зокрема, тепер цей захід може бути застосований і до "співробітників магазинів роздрібної торгівлі, всіх користувачів таксі і приватних транспортних засобів". Окрім того, в барах і ресторанах гості і співробітники зобов'язані використовувати маски в той час, коли вони ще не сидять за столиком.

За словами прем'єра, з понеділка 28 вересня допустима кількість гостей на весіллях не повинна перевищувати 15 осіб, на церемоніях поховання дозволено присутність до 30 осіб.

Джонсон заявив, що в сферах туризму і торгівлі рекомендації щодо заходів боротьби з коронавірусом стануть "юридичними зобов'язаннями", в разі порушення яких буде виписуватися штраф.

Джонсон заявив, що для дотримання порядку на вулиці вийде більше співробітників поліції.

Прем'єр додав, що перераховані вище заходи поширюються на Англію, що ж стосується інших регіонів країни, їх влади "зроблять схожі кроки" щодо запобігання поширення COVID-19.

Загальна кількість випадків коронавірусу в Великій Британії перевищує позначку в 400 тис., понад 41,9 тис. заражених померли.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА