18:15 23.09.2020

У Києві розпочалися підготовчі роботи для зміцнення будинку на Позняках, в якому у червні стався вибух - КМДА

2 хв читати

У Києві розпочали підготовчі роботи для процесу зміцнення будинку на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, у якому 21 червня 2020 року стався вибух, повідомляє прес-служба Управління з питань цивільного захисту Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"За тиждень будівлю мають очистити від залишків сміття, після чого розпочнеться процес укріплення. Всередину утвореного провалу в будинку встановлять елементи кріплення для підтримки аварійних панелей", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що аварійний 6-й під'їзд оглянули представники Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій, рятувальники КАРС "Київська служба порятунку" та ГУ ДСНС України в м. Києві.

"Після того, як пошкоджений вибухом будинок буде укріплено, мешканці зможуть потрапити до будівлі, аби винести особисті речі. Коли вони заберуть своє майно, розпочнеться процес демонтажу будинку", - зазначено у повідомленні.

Як повідомлялося, 21 червня о 10:00 у Дарницькому районі Києва на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, у 10-поверховому житловому будинку стався вибух газоповітряної суміші без подальшого горіння. Внаслідок цього п'ятеро людей загинули, п'ятеро дістали травм.

За інформацією МВС, пошкоджено 40 квартир одного під'їзду, де зареєстровано 125 громадян. Зруйновано 16 квартир із дев'ятого до четвертого поверху.

Міський голова столиці Віталій Кличко розпорядився виділити потерпілим унаслідок вибуху в житловому будинку на Позняках компенсації. Всі постраждалі сім'ї отримають по 50 тис. грн. Тим, хто дістав важких травм, виділять по 80 тис. грн, мешканцям із травмами середньої тяжкості - по 70 тис. грн, ті, в кого легкі травми, отримають по 60 тис. грн, людям, котрі втратили близьких, виплатять по 100 тис. грн за кожного загиблого. Мер також повідомив, що будинок буде повністю демонтовано.

У серпні КМДА виділила 15,7 млн грн на демонтаж будівлі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА