19:28 23.09.2020

Україна готова до боротьби з другою хвилею COVID-19 без суворого карантину - Радуцький

2 хв читати
Україна готова до боротьби з другою хвилею COVID-19 без суворого карантину - Радуцький

Україна готова до боротьби з можливою другою хвилею епідемії COVID-19 без посилення карантинних обмежень, адаптивний карантин гасить точкові спалахи інфекції, вважає голова парламентського комітету здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

"Попри збільшення кількості хворих ми можемо собі дозволити не запроваджувати максимально суворих карантинних обмежень. Використовуються гнучкіші програми адаптивного карантину, які точково гасять спалахи інфекції у регіонах", - написав він у Facebook.

Радуцький також повідомив, що Україна суттєво збільшила кількість медиків, які надають медичну допомогу пацієнтам із COVID-19.

"На початку квітня медичну допомогу інфекційним хворим надавали 1,2 тис. лікарів, на сьогодні - майже 17 тис. За потреби можуть бути сформовані додаткові медичні бригади - для цього ми маємо в резерві 12,3 тис. лікарів", - написав він.

За даними Радуцького, на сьогодні в лікарнях першої хвилі є 29 тис. ліжок, зокрема понад 9 тис. із централізованим постачанням кисню. У резерві - ще понад 6 тис. ліжок, що сумарно створює загальний фонд майже 36 тис. ліжок, із яких 10,5 тис. мають централізоване підключення до кисню.

"Кількість реанімаційних ліжок збільшено до 3,2 тисяч. Для порівняння, на початку пандемії кількість реанімаційних ліжок в інфекційних стаціонарах України становила трохи більше ніж 300", - написав він.

Радуцький також наголосив: "Створена система фінансування, яка дає змогу повністю задовольняти потреби інфекційних лікарень". Зокрема, Національна служба здоров'я України (НСЗУ) здійснює оплати за чотирма пакетами, пов'язаними з наданням медичної допомоги при COVID-19, за якими НСЗУ вже виплатила майже 3,5 млрд грн.

Водночас Радуцький зазначив, що на сьогодні серед лікарень навіть занадто багато охочих відкрити "ковідні" відділення, оскільки пакет медичних гарантій для лікування хворих на COVID-19 прорахований дуже добре і повністю покриває всі витрати медзакладу.

При цьому він зазначив, що питання оперативності проведення тестів залишається актуальним.

Голова профільного комітету прогнозує, що Україні вдасться уникнути локдауну економіки і спокійно дочекатися появи вакцини за умови дотримання населенням протиепідемічних заходів.

"Значний відсоток українців продовжує не вірити в реальність загрози і не дотримується елементарних правил захисту. І це на сьогодні - головна проблема, яку я бачу", - резюмував Радуцький.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА