14:11 24.09.2020

У фільму "Атлантида" більше шансів на премії "Оскар", ніж у претендентів від України в минулі роки - голова Українського оскарівського комітету

2 хв читати
У фільму "Атлантида" більше шансів на премії "Оскар", ніж у претендентів від України в минулі роки - голова Українського оскарівського комітету

Голова Українського оскарівського комітету Алік Шпилюк та автори фільму "Атлантида" ("Atlantis" - англ.) упевнені, що у драми режисера Валентина Васяновича хороші шанси на премії "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв та наук у категорії "Міжнародний повнометражний фільм".

"Практично в цьому складі Український оскарівський комітет працює з 2016 року. Як на мене, за ці роки, мені здається в "Атлантиди" найбільші шанси порівняно з минулими претендентами", - сказав Шпилюк на прес-конференції за результатами національного відбору на висування на премію "Оскар" від України відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

За словами продюсера фільму Володимира Яценка, з кожним фільмом, який висувається на "Оскар", Україна отримує новий досвід.

"Цього разу у нас за плечима є дуже велика перемога - перемога на Венеції (Венеціанський кінофестиваль - ІФ), це справді дуже великий плюс. Також тепер у нас є американський дистриб'ютор. Це дуже важливо, тому що саме він докладає багато зусиль для того, щоб фільм успішно отримав номінацію або потрапив у шорт-лист", - додав він.

Окрім того, за його словами, на цьому етапі фільм супроводжує іменитий піар-агент, що сприятиме результату. "Ми в хорошій формі", - наголосив продюсер.

Режисер "Атлантиди" Васянович також зауважив, що "наразі у нас все є, щоб потрапити в шорт-лист".

93-та церемонія вручення премії "Оскар" за досягнення в галузі кінематографу 2020 року відбудеться 25 квітня 2021 року в Лос-Анджелесі (США).

В український прокат "Атлантида" вийде 5 листопада 2020 року.

Як повідомлялося, Український оскарівський комітет висунув драму "Атлантида" режисера Валентина Васяновича на премію "Оскар" від України.

У вересні 2019 року українська антиутопія "Атлантида" отримала приз як найкращий фільм програми "Горизонти" на 76-му Венеціанському кінофестивалі. У серпні 2020 року "Атлантиду" відібрано в довгий список премії Європейської кіноакадемії (European Film Awards).

За час незалежності Україна в різні роки понад десять разів висувала фільми на премію "Оскар", однак жоден із них не потрапив у список номінантів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА