14:11 24.09.2020

У фільму "Атлантида" більше шансів на премії "Оскар", ніж у претендентів від України в минулі роки - голова Українського оскарівського комітету

2 хв читати
У фільму "Атлантида" більше шансів на премії "Оскар", ніж у претендентів від України в минулі роки - голова Українського оскарівського комітету

Голова Українського оскарівського комітету Алік Шпилюк та автори фільму "Атлантида" ("Atlantis" - англ.) упевнені, що у драми режисера Валентина Васяновича хороші шанси на премії "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв та наук у категорії "Міжнародний повнометражний фільм".

"Практично в цьому складі Український оскарівський комітет працює з 2016 року. Як на мене, за ці роки, мені здається в "Атлантиди" найбільші шанси порівняно з минулими претендентами", - сказав Шпилюк на прес-конференції за результатами національного відбору на висування на премію "Оскар" від України відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

За словами продюсера фільму Володимира Яценка, з кожним фільмом, який висувається на "Оскар", Україна отримує новий досвід.

"Цього разу у нас за плечима є дуже велика перемога - перемога на Венеції (Венеціанський кінофестиваль - ІФ), це справді дуже великий плюс. Також тепер у нас є американський дистриб'ютор. Це дуже важливо, тому що саме він докладає багато зусиль для того, щоб фільм успішно отримав номінацію або потрапив у шорт-лист", - додав він.

Окрім того, за його словами, на цьому етапі фільм супроводжує іменитий піар-агент, що сприятиме результату. "Ми в хорошій формі", - наголосив продюсер.

Режисер "Атлантиди" Васянович також зауважив, що "наразі у нас все є, щоб потрапити в шорт-лист".

93-та церемонія вручення премії "Оскар" за досягнення в галузі кінематографу 2020 року відбудеться 25 квітня 2021 року в Лос-Анджелесі (США).

В український прокат "Атлантида" вийде 5 листопада 2020 року.

Як повідомлялося, Український оскарівський комітет висунув драму "Атлантида" режисера Валентина Васяновича на премію "Оскар" від України.

У вересні 2019 року українська антиутопія "Атлантида" отримала приз як найкращий фільм програми "Горизонти" на 76-му Венеціанському кінофестивалі. У серпні 2020 року "Атлантиду" відібрано в довгий список премії Європейської кіноакадемії (European Film Awards).

За час незалежності Україна в різні роки понад десять разів висувала фільми на премію "Оскар", однак жоден із них не потрапив у список номінантів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА