19:19 24.09.2020

Комісія з ТЕБ та НС встановила низку обмежень для "червоної" зони

2 хв читати
Комісія з ТЕБ та НС встановила низку обмежень для "червоної" зони

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій запровадила низку обмежень для Тернополя і Бережан Тернопільської області, де встановлено "червоний" рівень епіднебезпеки, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час прес-брифінгу в Києві в четвер.

"Заборонена посадка пасажирів у транспорт приміського, міжміського, внутрішньообласного і міжобласного сполучення (висадка можлива), прийом відвідувачів суб'єктами господарювання у сферах культури, кінотеатрів, закладів громадського харчування, ТРЦ, інших закладів розважальної діяльності, спортзалів, фітнес-центрів, торговельного і побутового обслуговування населення, окрім торгівлі продуктами харчування, паливом, засобами гігієни, ліками, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами, насінням і садовим матеріалом, банківська і страхова діяльність, медична, ветеринарна практика, діяльність автозаправного комплексу, обслуговування та ремонт транспортних засобів, техобслуговування, реєстраторів розрахункових операцій, діяльність із ремонту комп'ютерів, побутових виробів і предметів особистого користування, об'єктів поштового зв'язку. Заборонено відвідування закладів, що надають соціальні послуги, окрім тих, що надають послуги екстрено", - сказав він.

"Регіональна комісія з ТЕБ та НС повідомила, що впроваджуватиметься особливий порядок роботи громадського транспорту та навчального процесу", - додав міністр.

За словами Степанова, найвищий показник інцидентності за 14 днів у Бережанах Тернопільської області - понад 688 випадків на 100 тис. населення, що вшестеро перевищує середній показник в Україні та в 17 разів базовий показник.

Міністр додав, що в деяких регіонах показники покращилися завдяки дотриманню карантинних обмежень.

"Показники захворюваності покращилися в таких адміністративно-територіальних одиницях: Чопі Закарпатської області показник упав із 170 до 56 на 100 тис. населення, Славуті Хмельницької обл. - з 201 до 139, Волочиському районі Хмельницької області - із 337 до 270, Герцаївському районі Чернівецької області - із 304 до 205 на 100 тис. населення. Адміністративно-територіальні одиниці, де дотримувалися всіх обмежувальних заходів, демонструють поліпшення ситуації", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА