19:59 24.09.2020

Суд засудив до п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном в один рік двох учасників заворушень у Нових Санжарах

2 хв читати
Суд засудив до п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном в один рік двох учасників заворушень у Нових Санжарах

Новосанжарський районний суд Полтавської області на засіданні 23 вересня ухвалив вироки двом учасникам масових заворушень, які сталися в Нових Санжарах у лютому 2020 року.

"Вироками суду на підставі затверджених угод про визнання винуватості обвинуваченим призначено покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України громадян К. та П. звільнено від відбування покарання з випробувальним строком на один рік", - повідомляє прес-служба суду.

Як встановив суд, засуджені брали участь у мітингах у Нових Санжарах 20 лютого 2020 року, протестуючи проти розміщення в медичному центру Національної гвардії України "Нові Санжари" українців та іноземців, евакуйованих з китайського міста Уханя, для проходження карантину. Близько 19:00 мітинги переросли в масові заворушення і сутички з правоохоронцями.

"П. та К., нехтуючи діючими загальноприйнятими правилами та нормами поведінки в суспільстві, активно протидіяли представникам влади, із застосуванням предметів, що використовуються як зброя, а саме киданням каміння та цегли у працівників правоохоронних органів, тим самим перешкоджали організованій колоні автобусів, які перевозили евакуйованих із КНР громадян та яких супроводжували службові автомобілі правоохоронних органів з проблисковими вогнями", - йдеться в повідомленні.

У результаті дій засуджених та інших учасників заворушень, кримінальні провадження стосовно яких виділені в окремі провадження, і невстановлених наразі осіб п'ять поліцейських отримали тілесні ушкодження різних ступенів тяжкості.

"Вирок суду направлено до Єдиного державного реєстру судових рішень (справи №542/534/20, №542/488/20). Судові рішення не набрали законної сили", - зазначають у суді.

Як повідомлялося, з китайського Уханя евакуювали 45 українців, серед яких сім'я із 8-річним сином, молоде подружжя, 20-річні студенти, а також 27 іноземців.

20 лютого стало відомо, що евакуйованих із Китаю розмістять у медичному центрі Національної гвардії України "Нові Санжари" в Полтавській області.

Місцеві жителі протестували проти такого рішення. Проїзду автоколони намагалися перешкодити. 24 найбільш агресивних громадян доправили в територіальні відділи Нацполіції. Згодом 23 затриманих відпустили додому.

Ще один затриманий, який п'яним сів за кермо автомобіля "Нива" і наїхав на нацгвардійців, залишився під вартою.

Щодо заворушень у Нових Санжарах 20 лютого було розпочато кримінальні провадження за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА