23:00 24.09.2020

Олімпійський коледж планують реорганізувати, але не ліквідувати - МОН

3 хв читати
Олімпійський коледж планують реорганізувати, але не ліквідувати - МОН

У Міністерстві освіти і науки України заявили, що не допустять ліквідації Олімпійського коледжу ім. Піддубного і зазначили, що його планують лише реорганізувати, повідомила прес-служба МОН.

"Міністерство освіти і науки України завжди стоїть на захисті прав учасників освітнього процесу і не допустить їх порушення. Саме такою є позиція МОН і щодо ситуації навколо реорганізації Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного. Хочемо наголосити, що йдеться саме про реорганізацію коледжу, а не ліквідацію", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, реорганізація відбуватиметься шляхом приєднання коледжу як відокремленого структурного підрозділу до Національного університету фізичного виховання і спорту України. За коледжем збережуться права фінансово-господарської самостійності, зокрема, ведення окремого балансу, відкриття рахунку в органах державної казначейської служби з правом мати код мережі; наявності печатки і штампа.

Зазначається, що здобувачі освіти та інші особи, учні в коледжі, продовжать навчання в структурних підрозділах "Олімпійського професійного коледжу імені Івана Піддубного Національного університету фізичного виховання і спорту України" за обраними спеціальностями та джерелами фінансування.

"Хочемо звернути увагу, що історія питання щодо коледжу виникла не сьогодні і не вчора. Так, коледж не відповідає вимогам законодавства, необхідним для отримання статусу коледжу в системі вищої освіти. Згідно зі звітом Рахункової палати міністерству освіти і науки рекомендовано розглянути питання про передання спеціалізованих установ загальної середньої освіти в установи вищої освіти з метою створення належних умов навчання", - наголосили в прес-службі відомства.

Крім того, проведення аналогічних реорганізацій відбувалося на прикладі інших закладів. Нині всі спеціалізовані установи загальної середньої освіти, крім цього коледжу, приєднані до закладів вищої освіти. Зокрема, Український фізико-математичний ліцей в Київський національний університет імені Т.Шевченка, спеціалізована школа-інтернат I-III ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів "Дитяча інженерна академія" до Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова.

У МОН зазначили, що позиція в питанні реорганізації полягає в тому, що учні та працівники закладу не повинні ставати заручниками халатності адміністрації або особистих амбіцій окремих осіб. Також наголошується, що реорганізація нормована розпорядженням Кабінету міністрів України №1083-р від 02 вересня 2020 року.

Разом із тим, Міністерство засудило спроби використання учнів коледжу в політичних інтересах і звернулося до Національної поліції з проханням розслідувати інцидент на території коледжу, який стався в четвер, і притягнути винних до відповідальності.

"Політиці не місце в освіті. МОН рішуче налаштований на конструктивне вирішення ситуації з учасниками освітнього процесу, але точно не з тими, хто може стояти за їх спинами як диригенти. Міністерство звертається до міліції з проханням швидко і якісно розслідувати інцидент, який сьогодні відбувся на території коледжу, і притягнути до відповідальності осіб, які умисно вчиняли дії, спрямовані на ескалацію конфлікту і травмування людей", - зазначили в прес-службі.

У відомстві гарантували проведення реорганізації виключно в рамках законодавства України.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА