07:05 25.09.2020

США виділять понад $ 720 млн на гумдопомогу для громадян Сирії - Помпео

1 хв читати
США виділять понад $ 720 млн на гумдопомогу для громадян Сирії - Помпео

Сполучені Штати вирішили виділити понад $ 720 млн у рамках надання гуманітарної допомоги громадянам, які постраждали під час конфлікту в Сирії, заявив у четвер держсекретар США Майк Помпео.

"Щоб допомогти в кризі, спровокованою нелюдською військовою кампанією режиму Асада, Росії та Ірану, Сполучені Штати оголошують про виділення понад $ 720 млн у рамках гуманітарної допомоги для підтримки громадян, яких торкнувся тривалий конфлікт в Сирії, як усередині країни, так і за її межами - в регіоні (на Близькому Сході - ІФ)", - йдеться в його заяві, розміщеній на сайті Держдепартаменту США.

Кошти будуть спрямовані, зокрема, країнам, які приймають у себе біженців з Сирії, зокрема, Туреччини, Йорданії, Лівану та Іраку. "Вони будуть спрямовані найуразливішим групам громадян, включно з дітьми, жінками, людьми з обмеженими можливостями, людьми похилого віку", - наголошується в заяві.

У заяві Помпео йдеться, що з цією сумою з початку конфлікту гуманітарна допомога США оцінюється в більш ніж $ 12 млрд.

"Сполучені Штати продовжують залишатися провідним донором гуманітарної допомоги - як для Сирії, так і в усьому світі", - наголошується в ній.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА