08:28 25.09.2020

Сенатори США пропонують упровадити санкції щодо російських чиновників через ситуацію з Навальним

1 хв читати
Сенатори США пропонують упровадити санкції щодо російських чиновників через ситуацію з Навальним

Американські сенатори з двох партій представили законопроект, який передбачає впровадження санкцій щодо російських чиновників через інцидент з опозиціонером Олексієм Навальним.

"Сенатори США Кріс Кунс, Марко Рубіо, Бен Кардін, Мітт Ромні та Кріс Ван Голлен представили законопроект про притягнення Росії до відповідальності... який передбачає санкції проти російських чиновників, причетних до порушень міжнародного права, включаючи отруєння опозиціонера і борця з корупцією Олексія Навального", - йдеться в заяві, розміщеній на сайті Кунса.

Законопроект також пропонує адміністрації США визначити, чи порушила Москва закони, що забороняють застосування хімічної і біологічної зброї.

Навальному стало зле 20 серпня у польоті з Томська до Москви. Літак здійснив екстрену посадку в аеропорту Омська. Опозиціонера госпіталізували в комі до реанімації омської лікарні. 22 серпня його перевезли на лікування до Німеччини в берлінську клініку Charite.

2 вересня влада ФРН з посиланням на лабораторію бундесверу оголосила про те, що в організмі Навального виявлено сліди отрути з групи "Новачок".

7 вересня в клініці Charite повідомили, що Навального вивели зі штучної коми і його стан покращився.

9 вересня німецькі ЗМІ з посиланням на німецьке міністерство оборони повідомили, що Берлін передав до ОЗХЗ результати дослідження Навального і не бачить необхідності скеровувати їх безпосередньо Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА