10:04 25.09.2020

У Києві блокували незаконну діяльність двох колекторських "кол-центрів" - поліція

1 хв читати
У Києві блокували незаконну діяльність двох колекторських "кол-центрів" - поліція

Працівники столичної міліції припинили незаконну діяльність двох колекторських "кол-центрів", за цим фактом розпочато кримінальне провадження, повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"У ході проведення слідчо-оперативних дій працівники поліції Києва за підтримки управління стратегічних розслідувань та під процесуальним керівництвом прокуратури міста встановили кілька законспірованих кол-центрів, з яких здійснювалися дзвінки громадянам з погрозами та вимогами повернення коштів неіснуючих боргів. Дзвінки надходили і до людей, які не мали жодного юридичного відношення до таких фінансових зобов’язань", - наводить слова начальника ГУ Нацполіції України в Києві Андрія Крищенка прес-служба поліції.

За словами Крищенка, вже встановлено майже 60 осіб, які там працювали і безпосередньо телефонували людям.

"Зараз усі вони допитані, з ними проводяться необхідні слідчі дії", - додав він.

У рамках досудового розслідування проведено низку обшуків за адресами офісних приміщень фінансових компаній і місцем проживання основних фігурантів. Слідчі вилучили комп'ютерну техніку, телефони, чорнові записи з персональними даними громадян і готівку.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.355 (примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА