10:48 25.09.2020

Біля будівлі Кабміну відбувається акція студентів і тренерів Олімпійського коледжу ім. Піддубного з вимогою відставки уряду й відмови від реорганізації закладу

2 хв читати
Біля будівлі Кабміну відбувається акція студентів і тренерів Олімпійського коледжу ім. Піддубного з вимогою відставки уряду й відмови від реорганізації закладу

Біля будівлі Кабінету Міністрів України в п'ятницю вранці відбувається акція студентів і тренерів Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного з вимогою відставки уряду й зупинення реорганізації закладу освіти.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", станом на 10:10 біля будівлі уряду зібралися понад 50 учасників акції. В руках у протестувальників прапори України і прапори з символікою коледжу.

За словами організаторів, підставою для проведення такої акції стало рішення про реорганізацію Олімпійського коледжу ім. Піддубного, ініційоване в.о. міністра освіти Сергієм Шкарлетом і міністром молоді та спорту Вадим Гутцайтом, а також сутички з правоохоронцями, які відбулися напередодні.

Як повідомлялося, на початку вересня до Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов про оскарження розпорядження уряду України щодо реорганізації Олімпійського коледжу ім. Піддубного.

ОАСК відкрив провадження у справі про оскарження розпорядження уряду щодо реорганізації Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного. З відповідним позовом до Кабміну і Міносвіти України звернулася профспілка працівників і студентів коледжу.

На думку профспілки, рішення уряду суперечить положенням закону України "Про освіту" та закону України "Про вищу освіту".

24 вересня правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом подій на території Олімпійського коледжу в Києві, де в результаті конфлікту постраждали декілька людей, зокрема силовики. Крім того, попередньо встановлено, що під час роботи ліквідаційної комісії на території коледжу виник конфлікт. Поліцейські втрутилися в ситуацію і припинили протиправні дії, проте в результаті інциденту декілька людей дістали тілесних ушкоджень.

Пізніше в Міністерстві освіти і науки України заявили, що не допустять ліквідації Олімпійського коледжу і наголосили, що його планують лише реорганізувати.

Як зазначається, реорганізація відбуватиметься шляхом приєднання коледжу як відокремленого структурного підрозділу до Національного університету фізичного виховання і спорту України. За коледжем збережуться права фінансово-господарської самостійності, зокрема ведення окремого балансу, відкриття рахунку в органах державної казначейської служби з правом мати код мережі; наявності печатки і штампа. Здобувачі освіти та інші особи, учні в коледжі, продовжать навчання в структурних підрозділах "Олімпійського професійного коледжу імені Івана Піддубного Національного університету фізичного виховання і спорту України" за обраними спеціальностями та джерелами фінансування.

Водночас Міністерство засудило спроби нібито використання учнів коледжу в політичних інтересах і звернулося до Національної поліції з проханням про розслідування інциденту на території коледжу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА