13:05 25.09.2020

Кличко переконаний, що Олімпійський коледж залишиться школою для підготовки спортсменів

2 хв читати
Кличко переконаний, що Олімпійський коледж залишиться школою для підготовки спортсменів

 Олімпійський коледж імені Івана Піддубного повинен і буде далі працювати виключно за профілем - як спортивна школа, заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Я хочу наголосити, що з тієї інформації, яку я маю від Міністерства освіти, коледж не закривають. Відбувається реорганізація щодо управління закладом. Переконаний, що Олімпійський коледж повинен і буде далі працювати виключно за профілем - як спортивна школа. І я, як мер столиці і людина спорту, зі свого боку докладу до цього всіх зусиль", - сказав Кличко під час онлайн-брифінгу.

Мер також вважає, що Міносвіти має докладно пояснити людям, що саме зміниться в управлінні коледжем, і хто нагнітає ситуацію щодо цієї теми.

"Бо наголошу: все має відбуватися виключно в правовому полі", - зазначив Кличко.

Як повідомлялося, на початку вересня до Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов про оскарження розпорядження уряду України про реорганізацію Олімпійського коледжу ім. Піддубного.

ОАСК відкрив провадження у справі про оскарження розпорядження уряду про реорганізацію Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного. З відповідним позовом до Кабміну та Міносвіти України звернулася профспілка працівників і студентів коледжу.

На думку профспілки, рішення уряду суперечить положенням закону України "Про освіту" та закону України "Про вищу освіту".

24 вересня правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом подій на території Олімпійського коледжу в Києві, де внаслідок конфлікту постраждало кілька людей, зокрема силовики. Попередньо встановлено, що під час роботи ліквідаційної комісії на території коледжу виник конфлікт. Поліцейські втрутилися в ситуацію та припинили протиправні дії, проте внаслідок інциденту кілька людей отримали тілесні ушкодження.

Пізніше в Міністерстві освіти і науки України заявили, що не допустять ліквідації Олімпійського коледжу та наголосили, що його планують лише реорганізувати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пріоритетами на "Рамштайн-20" для України є надання систем ППО та ракет до них, ракети дальнього радіусу дії - Міноборони

США не допустять поразки України - глава Пентагону, відкриваючи "Рамштайн-20"

ГУР МО України здійснило низку кібератак по російських об'єктах

У Києві шахраї підробляли листи від військових частин й отримали 1,7 млн грн гуманітарки - Офіс генпрокурора

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА