13:39 25.09.2020

Апеляційний суд оголосив у розшук обвинувачених у теракті біля Палацу спорту в Харкові

3 хв читати
Апеляційний суд оголосив у розшук обвинувачених у теракті біля Палацу спорту в Харкові

 Харківський апеляційний суд у п'ятницю оголосив у розшук обвинувачених у теракті біля Палацу спорту Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького і Сергія Башликова й зупинив провадження у справі на час їх розшуку.

"На судове засідання обвинувачені не з'явилися. На підставі наданих нами документів про те, що вони не повідомили про зміну їх місцеперебування, прокурор звернувся з клопотанням про оголошення їх у розшук. Суд задовольнив клопотання і зупинив провадження у справі на час розшуку", - сказав кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" представник потерпілих, адвокат Олег Головков.

Він зазначив також, що, згідно з рішенням суду першої інстанції, обвинувачені зобов'язані були повідомити суду, прокуратурі й СБУ про зміну свого місцеперебування.

Як повідомлялося, 28 грудня 2019 року Фрунзенський районний суд Харкова визнав винними обвинувачених у теракті біля Палацу спорту в Харкові в лютому 2015 року Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького та Сергія Башликова, засудив їх до довічного ув'язнення. Суд змінив запобіжний захід до набуття вироком чинності з тримання під вартою на особисте зобов'язання та звільнив їх.

29 грудня 2019 року всіх трьох було передано на територію ОРДЛО в рамках обміну утримуваними особами.

У січні 2020 року адвокати всіх обвинувачених подали апеляційні скарги. Адвокати Дворнікова вимагають у зв'язку з неповнотою судового розгляду скасувати вирок суду першої інстанції і скерувати справу на новий розгляд. Адвокати Тетюцького й Башликова вимагають скасувати вирок суду першої інстанції і закрити кримінальне провадження.

22 лютого 2015 року біля Палацу спорту в Харкові під час формування колони для проведення ходи з нагоди річниці перемоги Революції гідності стався вибух. Унаслідок теракту загинули двоє людей (зокрема один із координаторів місцевого Євромайдану Ігор Толмачов), були поранені 11 осіб. Згодом ще двоє померли в лікарні.

За фактом вибуху до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію про порушення кримінальної справи за ст. 258 Кримінального кодексу України (теракт).

26 лютого 2015 року в рамках антитерористичних заходів співробітники Служби безпеки України затримали трьох жителів області за підозрою в скоєнні теракту 22 лютого. Всім трьом оголошено підозру за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України.

22 квітня 2015 року обвинувальний акт було направлено до Фрунзенського райсуду Харкова.

22 лютого 2017 року прокурор Харківської області Юрій Данильченко заявив, що обвинувачувані та їхні захисники використовують усі можливості, щоб затягти судовий процес. Він також наголосив, що "судовий процес завершено на 90%".

21 квітня 2017 року суд вирішив не продовжувати слухання у справі після зміни в складі колегії суддів, а почати розглядати її заново, оскільки на цьому наполягав один з обвинувачуваних.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада підписала угоду з Німеччиною про сприяння торгівлі водневим паливом, знижуючи імпорт російської нафти

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА