19:18 25.09.2020

Міноборони: Наказ про додаткову винагороду учасникам ООС ніяк не регламентує режим припинення вогню

2 хв читати
Міноборони: Наказ про додаткову винагороду учасникам ООС ніяк не регламентує режим припинення вогню

Міністерство оборони України виплатить близько чверті мільярда гривень додаткової винагороди українським військовослужбовцям, які стримують збройну агресію РФ на сході країни, заявляє міністр оборони України Андрій Таран.

"Уже за липень-серпень 2020 як додаткову винагороду військовослужбовцям Збройних Сил України та Державної спецслужби транспорту буде виплачено близько 250 млн грн. На поточний 2020 й рік необхідними коштами для виплати зазначеної винагороди Міноборони забезпечено", - цитує Тарана прес-служба оборонного відомства в п'ятницю.

У Міністерстві оборони окремо зазначили, що цей наказ визначає розмір додаткової винагороди військовослужбовцям та порядок її виплати, але жодним чином не встановлює правил і не регламентує режим припинення вогню на лінії зіткнення. "Будь-які тлумачення умов цих виплат як нібито "введення якихось штрафів" абсолютно маніпулятивне і політизоване", - йдеться в повідомленні.

Нову додаткову винагороду введено з 27 липня, а відповідний наказ набрав чинності з 25 вересня 2020 року. "Зазначену винагороду введено вперше за час особливого періоду. Вона здійснюється додатково до всіх виплат, належних військовослужбовцям ЗСУ і ДССТ за безпосередню участь у військових конфліктах, у заходах щодо гарантування нацбезпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ або в АТО, інших заходах в умовах особливого періоду", - розповів Таран.

Як повідомлялося, раніше комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки анонсував на п'ятницю заслуховування інформації представників Міністерства оборони України щодо наказу №330 від 16 вересня, який нібито вводить штрафи для українських військовослужбовців за вогонь у зоні ООС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА