19:56 25.09.2020

В Україні госпіталізація хворих на COVID-19 різко зросла після періоду стабілізації

2 хв читати
В Україні госпіталізація хворих на COVID-19 різко зросла після періоду стабілізації

Кількість госпіталізованих хворих на COVID-19 в Україні за останні 13 днів зросла в 1,5 раза - із 403 до 622 за добу (усереднений за тиждень показник), такі дані наводить Міністерство охорони здоров'я.

Згідно з ними, цього тижня були зафіксовані три найвищі показники добової госпіталізації за весь час епідемії: 22 вересня - 711 людей, 23 вересня - 685 та 24 вересня - 742.

Цьому стрибку достатньо довго передувала відносна стабільність цього показника: за три тижні він зріс усього із 387 до 403 людей за добу. Попередній раз така стабілізація фіксувалася наприкінці червня - в липні, проте приблизно на вдвічі меншому рівні.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов на початку цього тижня повідомив, що COVID-хворими було зайнято 13 тис. ліжок із 36 тис. За його словами, готують іще 14 тис. ліжок, проте це максимальна кількість, яку може собі дозволити українська система охорони здоров'я. Міністр уточнив, що з нинішньої кількості ліжок, відведених для боротьби з COVID-19, поданням кисню обладнано 14 тис., і цю кількість планується нарощувати.

Коефіцієнт кореляції кількості госпіталізованих і померлих від COVID-19 (обидва показники усереднені за тиждень) становить дуже високе значення в 0,96, що означає високу ймовірність зростання кількості померлих найближчим часом. Поки ж, завдяки нещодавній стабілізації кількості осіб, яких госпіталізують, кількість померлих також припинила зростати й останні десять днів коливалася трохи вище за рівень 50 людей за день.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА