09:36 26.09.2020

Командир екіпажу доповів про відмову лівого двигуна Ан-26, запросив посадку і через 5 хвилин сталася авіакатастрофа - СБУ

1 хв читати

На місці авіакатастрофи Ан-26 в Харківській області тривають пошуки "чорного ящика", за попередньою інформацією, курсанти безпосереднього керування літаком не здійснюють, повідомляє прес-центр СБУ.

"За наявною інформацією, навчальні польоти літака Ан-26 почалися в 18.50 і повинні були тривати до 22.50. Навчальним планом було передбачено підготовку курсантів як льотної, так і штурманської спеціальностей відповідно до курсу бойової підготовки", - наголошується в повідомленні.

У СБУ наголосили, що за попередньою інформацією, безпосередньо управління літаком курсанти не здійснювали - всі польоти виконував командир екіпажу. "Після виконання частини маршруту о 20.38 він доповів керівнику польотів про відмову лівого двигуна, о 20.40 - запросив заходження на посадку, в 20.43 - пройшов дальній привід, о 20.45 - сталася авіакатастрофа", - наголошується в повідомленні.

Прилад об'єктивного контролю літака ("чорний ящик") не знайдено. Для його пошуку вжиті заходи з огородження та охорони місця падіння літака.

На місці події працюють офіцери Служби безпеки України, прокурори військової прокуратури і слідчі Державного бюро розслідувань.

Тривають першочергові слідчі дії. Обставини, причини та умови авіакатастрофи встановлюються.

Всього на борту літака перебували 27 українців, з них - 20 курсантів Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ імені Кожедуба та 7 членів екіпажу. 25 людей загинули. Двоє поранених у важкому стані доставлені в медустанови.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

Генштаб ЗС України: Ухвалено рішення про припинення відрядження полковника Наталії Гуменюк

У Дніпрі дев'ять постраждалих після ракетної атаки

19 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА