11:41 26.09.2020

Найімовірніше, Ан-26, що розбився в Харківській області, зачепився крилом за землю – міністр оборони

2 хв читати
Найімовірніше, Ан-26, що розбився в Харківській області, зачепився крилом за землю – міністр оборони

Попередній аналіз свідчить про те, що літак Ан-26, що розбився в Харківській області, найімовірніше, зачепився крилом за землю, повідомив міністр оборони Андрій Таран.

"Попередній аналіз свідчить про те, що, найімовірніше, літак зачепився крилом за землю", – цитує Тарана прес-служба Міністерства оборони.

"Все йшло за планом, літак виконував тренувальні польоти для навчання курсантів. За штурвалом перебував пілот-інструктор, курсанти по черзі сідали в праве крісло поруч із ним для отримання навичок пілотування та керування літаком", – розповів міністр оборони.

Він також зазначив, що бортовий самописець "зараз перебуває в літаку, після аналізу інформації, яка там записана, можна буде робити висновки".

Керівник оборонного відомства наголосив, що за попередньою оцінкою фахівців з льотної безпеки, сталася відмова одного з датчиків в лівому двигуні літака. Тобто, відмовив не один двигун, а один із його датчиків. Міністр додав також, що двигун літака мав у запасі більше п'яти тисяч льотних годин до чергового ремонту.

За словами Тарана, літак 1977 року виробництва, тобто йому 43 роки. Але машина могла здійснювати польоти ще три роки без оновлення ресурсу. Йдеться і про двигуни, і про сам борт. Він також наголосив, що упродовж вчорашнього дня літак здійснив шість злетів і п'ять посадок і мав ще працювати до 23.00.

"Безумовно, сталася жахлива трагедія, причини з'ясовуватимемо. Остаточні висновки будуть зроблені після розшифровки бортових самописців", – підсумував міністр оборони.

Як повідомлялося, ввечері 25 вересня під час заходу на посадку в аеропорту Чугуєва (Харківська обл.) розбився літак Ан-26 Повітряних сил ЗС України військової частини а 4104. Військово-транспортний літак Ан – 26 виконував навчально-тренувальний політ. На борту перебувало 27 осіб (20 курсантів та 7 офіцерів Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба).

Станом на ранок суботи, 26 вересня, знайдено тіла 23 осіб. Двоє потерпілих госпіталізовані в медзаклади (один у важкому стані). Триває пошук двох осіб.

За попередньою інформацією офісу генерального прокурора України внаслідок авіакатастрофи загинуло 25 осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА